Hem NYHETER Tieto ska leverera digitala tjänster för skolan i sex norska kommuner

Tieto ska leverera digitala tjänster för skolan i sex norska kommuner

Publicerat av: Redaktionen

En sammanslutning bestående av sex norska kommuner har valt Tieto som leverantör av IT-tjänster för verksamheten inom skola och utbildning.

Den integrerade lösningen, som kommer att användas i förskolor och skolor, gör det möjligt för kommunerna att frigöra tid och resurser för sin kärnverksamhet och underlätta vardagen för personal, elever och föräldrar.

Tieto ska leverera digitala tjänster för skolan i sex norska kommuner

Kommunsamarbetet (Sjustjerna) består av sex kommuner i området Søre Sunnmøre i nordvästra Norge med sammanlagt 50 000 invånare. Tillsammans vill de effektivisera sin administration, öka användarvänligheten och skapa ett bättre ledningsverktyg för verksamheterna.

Genom att effektivisera processer och automatisera tjänster som nyttjar öppen IT-arkitektur kan kommunerna även uppnå kostnadsbesparingar och använda resurser på annat håll. Det nya avtalet löper över tre år med möjlighet till förlängning med ytterligare två år.

– Upphandlingen visade att Tieto var den bäst lämpade leverantören när det gäller kvalitet och funktionalitet, särskilt med anledning av den integrerade lösningen för schemaplanering samt dokument- och ärendehantering för arkivering och hantering av känsliga uppgifter, säger Hilde Hestås, chef för utbildningsverksamheten i Herøy kommun, en av kommunerna i samarbetet.

Lösningen som levereras till skolor och förskolor i Sjustjerna använder rollbaserad inloggning och åtkomstkontroll med skräddarsydd funktionalitet anpassad efter användarens behov så att endast relevanta uppgifter och innehåll görs lättillgängligt för användarna. Syftet är att säkerställa att administrativ personal, lärare och elever lättare kan sköta sina uppgifter och att ge föräldrar bättre möljgheter att kommunicera och följa sina barns lärande och tillvaro i skolan.

– Vi är väldigt glada över att få möjlighet att förenkla vardagen för användarna i Sjustjerna-regionen. Det är ett viktigt steg för oss när det gäller vår verksamhet kring IT-tjänster för skola och utbildning i Norge. Vi ser fram emot att komma igång med projektet och att etablera ett gott samarbete under de kommande åren, säger Ann-Charlott Lundgren, chef inom skola och utbildning på Tieto i Sverige.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>