FlowSparks AI-co-author gör onlineutbildning både smartare och effektivare
Hem UTBILDNING FlowSparks AI-co-author gör onlineutbildning både smartare och effektivare

FlowSparks AI-co-author gör onlineutbildning både smartare och effektivare

Publicerat av: Redaktionen

Flowsparks, ett företag som erbjuder verktyg för digitala utbildningar, lanserar en AI-funktion på sin plattform som ska underlätta utvecklingen av kvalitativa onlinekurser för sina kunder och användare.

En digital “co-author” bidrar till såväl innehållets som att snabba upp processen med att skapa själva onlinekursen. 

Den digitala medförfattaren (co-authorn) gör sin entré i Flowsparks författarverktyg Evolutie. AI-stödet bygger på vetenskapligt didaktiskt baserade mallar som är möjliga att bygga hela onlineutbildningar på. Den nya AI-funktionaliteten innefattar bland annat kreativa förslag på scenarier som grund för kursen samt intelligent feedback på det innehåll som skapas. Den artificiella medförfattaren stöttar iterativt under designfasen och bidrar både till att höja kvaliteten och att snabba upp tempot på processen.

– AI-medförfattaren i Flowsparks plattform ger stora tidsbesparingar när den ansvarige ska skapa sitt utbildningsmaterial. Du anger mål för kursen som ska skapas i plattformens mallar, sedan skapar AI-assistenten innehållet åt dig, säger Cédric Herregodts, vd på Flowsparks.

I Sverige och Norden växer behovet av onlineutbildning stadigt. Trenden beräknas fortsätta och pådrivet av samhällsförändringar som innebär att livslångt lärande blir en realitet och inte minst då digitaliseringen av verksamheter kräver fortbildning inom i princip samtliga sektorer.

FlowSparks AI-co-author gör onlineutbildning både smartare och effektivare

Cédric Herregodts, vd på Flowsparks

– Norden är en strategisk marknad för oss och genom att erbjuda AI-verktyg som dessa vill vi bidra till de stora behov av kvalitativa onlineutbildningar som företag och andra organisationer behöver ta fram under kommande år. Med AI-medförfattaren erbjuder vi allt som organisationer behöver för att skapa innehåll för dessa utbildningar, säger Cédric Herregodts, vd på Flowsparks.

AI-medförfattaren i Flowsparks plattform Evolutie lanseras officiellt i Norden under mars 2024.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>