Hem NYHETER Förebildarna ger unga framtidstro med stöd från Kronprinsessparets Stiftelse

Förebildarna ger unga framtidstro med stöd från Kronprinsessparets Stiftelse

Publicerat av: Redaktionen

Under våren kommer 100 ungdomar i Göteborgs gymnasieskolor boostas i att upptäcka alla de möjligheter som finns och utgå från sina egna resurser för att skapa och genomföra initiativ som påverkar dem själva såväl som samhället i en positiv riktning.

Lokalt, här och nu. Allt för att ge unga individer fler möjligheter till en positiv framtidstro.

Bakom det nyutvecklade utbildningsprogrammet Generation F står göteborgsbaserade organisationen Förebildarna, som i dagarna fått stöd av Kronprinsessparets Stiftelse för att genomföra insatsen i samverkan med gymnasieskolor.

”Vi på Förebildarna vill ge unga en positiv framtidstro och tror på att låta unga inidvider upptäcka alla de möjligheter som finns och ge dem förutsättningarna att kunna, vilja och våga agera.

Förebildarna ger unga framtidstro med stöd från Kronprinsessparets Stiftelse

Vårt nyutvecklade utbildningsprogram Generation F ger oss möjlighet att skala upp och göra det tillsammans med gymnasieskolor vilket känns otroligt spännande”, säger Julia Hult, verksamhetsledare hos Förebildarna.

Förebildarna har valt att arbeta med lokala förebilder och entreprenörskap för att ge unga fler förutsättningar att vilja och våga agera för att göra en positiv påverkan. Förebilder för att du i dem kan identifiera och relatera och se att det faktiskt är möjligt och görbart, och entreprenörskapet för att få verktygen till att kunna göra.

”Vi tror att det bästa sättet att lära är att själv få göra. Ge sig ut i verkligheten och skapa värde för någon annan än dig själv. Det är ofta först då du kan uppleva den där underbara känslan av att ha åstadkommit något värdefullt. Något som på riktigt gjort skillnad för någon. Vilket ger dig ett direkt bevis på att saker går, om du bara försöker. Att nyligen Stenastiftelsen och nu också Kronprinsessparets Stiftelse väljer att stötta oss och insatsen betyder enormt mycket för oss”, avslutar Julia Hult.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>