Framtidens val och möjligheter på Gymnasiemässan fysiskt och på ny digital plattform
Hem HÄLSA Framtidens val och möjligheter på Gymnasiemässan fysiskt och på en ny digital plattform

Framtidens val och möjligheter på Gymnasiemässan fysiskt och på en ny digital plattform

Publicerat av: Redaktionen

Gymnasiemässan är platsen där alla niondeklassare enkelt kan ta del av de möjligheter och val som finns inför gymnasievalet.

Till mässan kommer representanter från fler än 120 gymnasieskolor och branschorganisationer, Gymnasieantagningen Storsthlm, studie- och yrkesvägledare samt en rad intressanta föredragshållare.

Gymnasiemässan är öppen för alla skolelever, lärare, målsmän och föräldrar och i år är den för första gången sedan 2019 fysiskt på Stockholmsmässan och nytt för i år är att det även finns på en ny digital plattform.

– Alla som arbetar med gymnasievalet för alla niondeklassare är förväntansfulla att äntligen för första gången på fyra år få möta elever och föräldrar på Gymnasiemässan i Älvsjö. Vi längtar, säger Marisell Novoa på Gymnasieantagningen Storsthlm, som är samarrangör till mässan.

Förutom den höga närvaron av gymnasieskolor så görs i år en extra stor satsning på den psykiska hälsan bland ungdomar som syns i området ”Vägledning & välbefinnande” där flera organisationer som arbetar med sociala frågor för ungdomar medverkar. Det handlar om ämnen som rör psykisk hälsa, hemförhållanden, mobbing, sex och samlevnad med mera. På plats är Tim Bergling Foundation, BRIS, RFSU, Korpen, Mentor Sverige, Friends, killar.se, Fempowerment, Mini Maria med flera.

– Vårt arbete på Tim Bergling Foundation utgår alltid ifrån ungas röster och vad de säger sig behöva för att må bra. Därför känns det väldigt värdefullt för oss att få vara en del av Gymnasiemässan och ta del av ungas egna tankar om framtiden, säger Alexandra Björnsson, projektledare på Tim Bergling Foundation.

Fler av organisationerna från ”Vägledning & välbefinnande” finns också på plats under föräldrakvällen där föräldrarna får lyssna på ett panelsamtal som Tim Bergling Foundation modererar. I panelen deltar Mentor, Mini Maria, Stolta föräldrar och Friends.

Framtidens val och möjligheter på Gymnasiemässan fysiskt och på ny digital plattform– Vi arbetar med FN:s Agenda 2030 och med mål 3: God hälsa och välbefinnande. God hälsa och välbefinnande är social hållbarhet. Därför har vi valt att tillsammans med olika organisationer skapa en plats för elever där de kan komma i kontakt med personer som arbetar med detta. Här kan eleverna prata, få vägledning i hur de ska navigera i livet, hantera jobbiga frågor och vart de mer kan vända sig, säger Maria Andersson, projektledare för Gymnasiemässan.

Gymnasiemässan går den 21-23 november 2023 på Stockholmsmässan och på www.gymnasiemassan.nu

Öppettider
21 november klockan 8:30-16:30
22 november klockan 8:30-20:00 (föräldrakväll)
23 november klockan 8:30-16:30

Gymnasiemässan arrangeras i samarbete med Gymnasieantagningen Storsthlm. Mässan är för alla niondeklassare i Stockholm, Håbo och Gnesta och som ska göra sitt gymnasieval. Gymnasiemässan har genomförts på Stockholmsmässan i Älvsjö sedan 1992, varje år kommer det närmare 30 000 elever som ska hitta sin framtida gymnasieskola. Gratis entré.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>