Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Välkommen till Polyglutt skola, Göteborg!

Välkommen till Polyglutt skola, Göteborg!

Publicerat av: Redaktionen

Göteborg stad har sedan en tid tillbaka valt att ge alla förskolor i kommunen tillgång till Polyglutt förskola.

Nu är det skolas tur! Från och med juni 2020 har alla grundskolor i kommunen tillgång till Polyglutt skola.

Välkommen till Polyglutt skola, Göteborg!

”Polyglutt är en fantastisk tjänst som ger alla elever samma möjligheter till läsning, vilket har avgörande betydelse – inte bara för läsutvecklingen utan också för språkutvecklingen och ordförrådet. Läsning ger oss också förståelse för hur det skrivna språket är uppbyggt och är således även avgörande för skrivutvecklingen.” Det säger Åsa Frithiofson som är speciallärare och har varit med i beslutsprocessen.

Hon fortsätter genom att säga: ”Med Polyglutt har man snabbt och enkelt tillgång till ett stort utbud av böcker som kan användas individuellt, i grupp eller i hela klassen. Polyglutt kan användas i undervisningen inom många områden; lästräning, förförståelse, boksamtal och läsförståelsestrategier, återberättande, skrivning m.m.”

“Efter att alla förskolor i Göteborgs stad har använt Polyglutt förskola i över ett år, så är det både kul och naturligt att Poly och Glutt får följa med upp i åldrarna. Tillsammans med Göteborgs stad ökar vi nu läslusten i klassrummen och ser fram emot att alla skolor får en fin läsupplevelse”, säger Jakob Skogholm, VD på ILT Inläsningstjänst.

Över 150 000 elever har i dag tillgång till Polyglutt skola, den digitala boktjänsten för grundskola som i dag finns tillgänglig i Sverige och Finland. Polyglutt förskola används av ca en halv miljon barn globalt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>