Ny barnbok syftar till att främja en positiv och inkluderande syn på olikheter.
Hem UTBILDNING Ny barnbok ska syfta till att främja en positiv och inkluderande syn på olikheter

Ny barnbok ska syfta till att främja en positiv och inkluderande syn på olikheter

Publicerat av: Redaktionen

Med boken Våra karaktärsdrag vill författaren inspirera barn att utforska och förstå hur vissa beteenden uppfattas av andra och hur det påverkar deras omkringliggande miljö.

Boken är även ett ödmjukt förslag till förskolelärares och föräldrars verktygslåda som samtalsunderlag eftersom boken underlättar diskussioner i ämnet.

Boken vänder sig till barn i åldrarna 3-6 år och syftar till att främja en positiv och inkluderande syn på olikheter.

Det är viktigt att vi redan från barnsben börjar reflektera över våra egenskaper och hur de påverkar våra relationer. Med Våra karaktärsdrag får barn möjlighet att, utan att vara i händelserna centrum, få insikter om sig själva på ett nytt sätt och samtidigt förstå vikten av empati och respekt för varandra.

Ny barnbok syftar till att främja en positiv och inkluderande syn på olikheter.

Våra karaktärsdrag är en högläsningsbok för barn i förskoleåldern

Att lära sig om sig själva och andra är en viktig del av barns sociala utveckling. Våra karaktärsdrag är en fantastisk resurs för att starta dessa samtal med barn. Den ger dem möjlighet att förstå att olikheter är något värdefullt och att vi alla har unika egenskaper som bidrar till gemenskapen, säger förläggaren.

Våra karaktärsdrag är fylld av färgglada illustrationer och berättelser som hjälper barn att förstå och upptäcka olika personligheter och karaktärsdrag.

Kort om boken:

– Det är en barnbok som främjar samtal om karaktärsdrag i syfte att hjälpa barn förstå sig själva och andra

– Genom en mångfald av karaktärer och berättelser lyfter boken fram vikten av inkludering och att acceptera varandra trots olikheter.

– Boken är fylld av färgglada illustrationer av Julia Seals för att engagera barnen.

– Boken vänder sig till barn i åldrarna 3-6 år samt till förskolelärare och föräldrar, då som samtalsunderlag.

Texicon förlag har alltid haft som mål att producera pedagogiska och engagerande böcker för barn. Med Våra karaktärsdrag fortsätter vi att leverera på den här ambitionen. Genom att erbjuda böcker som kan samla barn och vuxna kring viktiga samtal stärker vi vår strategi att främja lärande och respekt för varandra redan från tidig ålder.

Våra karaktärsdrag finns nu tillgänglig hos återförsäljare över hela landet. Låt oss tillsammans ta barnens utveckling till nya höjder och inspirera dem att bli medvetna om sina karaktärsdrag och skapa harmoni i världen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>