Hitta äggen! Det händer på Naturhistoriska riksmuseet under påsklovet
Hem EFTER PLUGGET Hitta äggen! Det händer på Naturhistoriska riksmuseet

Hitta äggen! Det händer på Naturhistoriska riksmuseet

Publicerat av: Redaktionen

Leta upp äggen i museet, skapa ägg och fåglar i aktivitetsrummet Labbet, para ihop ägg och fågel – och toppa med spännande filmer på Cosmonova.

Ett riktigt påskigt lov hittar ni på Naturhistoriska riksmuseet!

Vi firar påsklov 7-16 april och har öppet kl. 10-18 alla dagar. För att ta del av utställningar och programutbudet köper ni enkelt biljetter på nrm.se/biljetter. Välkomna!

Skapa ägg och fåglar i Labbet

Skapa, lös gåtor och utforska i Labbet. Gör fina fåglar och ägg till påskriset och upptäck också svenska skogen och allt spännande som finns där.

När: 7-16/4 kl. 11, 13 och 15
Pris: 50 kr per person
Passar: från 7 år och uppåt

Tävla och hitta äggen

Ge dig ut på jakt och leta efter äggen i våra montrar med djur. Hitta tex. maiasauraungarna och göken och svara på frågorna i tävlingen. Chans att vinna fina priser!

När: 7-16 april
Pris: ingår i entrébiljetten

Stora filmupplevelser hela påsken

Flyg över mäktiga vulkaner, dyk ner i djupet och följ med räddningshundar på uppdrag! Cosmonova visar filmer i världens största filmformat IMAX och med en kupol som omsluter dig hamnar du mitt i äventyret.

När: påsklovstablå 7-16 april
Pris: vuxna: 130 kr, barn/ unga tom. 18 år: 80 kr

Volcanoes – ny film på Cosmonova

Bolmande aska och sprutande lava – det här är en närkontakt med jordens inre. I filmen Volcanoes följer vi med den orädda fotografen och vulkanfantasten Carsten Peter när han firar sig ner för kratrar och besöker lavasjöar. Följ med på en alldeles speciell resa och se mäktiga vulkaner världen över. Rek. från 7 år och uppåt.

När: 7-16 april och under våren
Pris: vuxna: 130 kr, barn/ unga tom. 18 år: 80 kr

Para ihop fågel med rätt ägg

Visste du att man kan gissa sig till vilken fågel som har lagt ett ägg genom att bland annat titta på färgen och formen? I påsk får du lära dig mer och du får gissa vilken fågel som lagt vilket ägg. Lycka till!

När: 7-16 april
Pris: ingår i entrébiljetten

Anta utmaningen i Escape Extinction

Som forskare i vårt escape room är ni nära ett genombrott – något som kan förklara varför insekterna i världen blir färre. Men nu gäller det att snabbt hitta och rädda alla bevis. Hinner ni i tid?

När: 8-16 april kl. 12.30, 15 och 17
Rek. ålder: Från 16 år (12 år i sällskap av vuxen)
Pris: 220 kr/person

Hitta äggen! Det händer på Naturhistoriska riksmuseet under påsklovet

Foto: Annica Roos

Välkommen till våra utställningar!

Museet har 11 aktuella utställningar att upptäcka. Testa dina förmågor i Djuret människan, se de stora valskeletten, hälsa på dinosaurierna och se många av våra välkända djur i Natur i Sverige.

Missa inte vår nya utställning Det forskande museet – här får du en inblick i museets forskning genom högkvalitativa porträtt av våra forskare.

Pris: 140 kr vuxen, kostnadsfri biljett för barn.

Museets öppettider under påsklovet (7-16 april) 2023

Måndag – fredag kl. 10-18

Restaurang Fossilen

Alla lovdagar
Kl. 10-17.30

Kul hemma

Labbet online

Vad äter domherren? Har du lika bra syn som en örn? I Labbet online kan du fågelskåda, undersök näbbar och ta reda på hur forskarna gör för att följa flyttfåglar. Välkommen in, vart du än är till nrm.se/labbetonline

Besök museet hemifrån

Välkommen in och ta del av museet i en virtuell miljö, nästan som om du vore här. Du kan vandra runt bland merparten av utställningarna med hjälp av piltangenter, mus eller pekfingret. Zooma, scrolla, upptäck!

På vägen får du ta del av spännande berättelser om 10 utvalda föremål i museet. Upptäck nya föremål och historier i vårt digitala museum och bli inspirerad på din upptäcktsfärd.

Upplev museet hittar du här: upplevmuseet.nrm.se

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>