Hem EFTER PLUGGET Tieto stärker digital satsning för skolsektorn – köper norska Oppads tillgångar

Tieto stärker digital satsning för skolsektorn – köper norska Oppads tillgångar

Publicerat av: Redaktionen

Tieto utökar sitt erbjudande kring digitala lösningar för skolsektorn i Norden genom att förvärva tillgångarna och rättigheterna från Oppad, en norsk leverantör av administrativa lösningar för skolor och förskolor, som förklarades i konkurs den 18 september i år.

Målet är att behålla och vidareutveckla Oppads tjänster till kunderna.

Tieto stärker digital satsning för skolsektorn – köper norska Oppads tillgångar

Fredrik Pantze, chef skolsektorn, Tieto

– Vi är väldigt nöjda och kommer att göra vårt yttersta för att se till att tjänsterna drivs och utvecklas vidare i syfte att få ut mesta möjliga nytta till huvudmän, lärare, elever och anhöriga. För att uppnå detta behövs ännu mer kompetent personal och vi kommer nu att inleda en process för att rekrytera tidigare Oppad-anställda i Norge, säger Fredrik Pantze, Nordenchef för skolsektorn på Tieto.

Tieto förvärvade Oppads tillgångar och rättigheter från konkursboet och för just nu en dialog med kunder och tidigare anställda för att identifiera hur tjänsterna kan fortsätta att drivas och utvecklas på bästa sätt.

Oppad grundades år 2004 med kontor i Kongsvinger och Oslo. Företaget fokuserade på att erbjuda integrerade IT-lösningar för barn och ungdomar, med en vision att bli den ledande leverantören av administrativa system till skolor och förskolor. Bland företagets tidigare anställda finns många med gedigen bakgrund från skolan, däribland tidigare skolföreståndare, lärare och rektorer.

– Den norska marknaden för digitala lösningar inom skolan är väldigt intressant och denna affär ger oss möjlighet att stärka vår närvaro inom sektorn, samtidigt som vi kan dra nytta av och utveckla de många tjänster vi redan har i Sverige och Finland, säger Fredrik Pantze.

Tieto är en ledande nordisk leverantör av IT-tjänster för skola, välfärd och sjukvård, med ambitioner att växa särskilt i Sverige och Norge.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>