Hem NYHETER AcadeMedias grundskolesegment förtydligar det pedagogiska utbudet och lanserar nya utbildningsprofiler

AcadeMedias grundskolesegment förtydligar det pedagogiska utbudet och lanserar nya utbildningsprofiler

Publicerat av: Redaktionen

2011 förvärvade AcadeMedia Pysslingen förskolor och skolor, en samling välfungerande enheter med olika pedagogisk inriktning.

Nu tar AcadeMedias grundskolesegment ett viktigt steg i att synliggöra de befintliga verksamheternas olikheter genom att samla dem med likartad pedagogik och styrning under gemensamma utbildningsprofiler.

AcadeMedias grundskolesegment förtydligar det pedagogiska utbudet och lanserar nya utbildningsprofiler

Förändringen innebär att 28 av Pysslingens enheter från den 14 oktober 2020 byter namn, 22 till Noblaskolan och sex till Montessori Mondial.

AcadeMedias grundskolesegment drivs idag under tre utbildningsprofiler, Vittra, Pops Academy och Pysslingen Skolor.

Breddningen av dessa, från tre till fem, förtydligar det pedagogiska utbudet och vad verksamheterna står för gentemot såväl vårdnadshavare och deras barn, som befintliga och framtida medarbetare.

– Vi är övertygade om att tydliga utbildningsprofiler gör det lättare för vårdnadshavare och elever att göra ett informerat skolval utifrån sina förväntningar och behov. På samma sätt skapar tydligheten ett bättre organisatoriskt sammanhang för våra medarbetare, vilket är en viktig grund för stärkt kollegialt lärande, säger Jens Eriksson, chef för AcadeMedias grundskolesegment.

Förändringen är ett steg i AcadeMedias arbete att nå vårt långsiktiga mål som är att vara ledande på lärande, attraktivitet, effektivitet och innovativ utveckling.

Fakta: Från och med 14 oktober 2020 består AcadeMedias grundskolesegment av 112 enheter, 75 grundskolor och 37 integrerade förskolor, uppdelade på fem utbildningsprofiler:

  • Pysslingen Skolor: 45 enheter varav 14 integrerade förskolor. Verksamheten kännetecknas av fokus på hög kvalitet, elevernas välmående och strategier för bättre lärande.
  • Vittraskolorna: 37 enheter, varav 14 integrerade förskolor. En samhällsengagerad verksamhet där varje barn förbereds med såväl kunskap som mod för att de ska känna att de kan vara med och påverka samhället till det bättre.
  • Pops Academy: Två enheter med idén att musik och kreativitet ger goda förutsättningar för lärande och utveckling. Musik, sång och dans är den röda tråden genom utbildningen, kombinerat med kvalitativ undervisning, studiero och tydliga strukturer.
  • Noblaskolorna: 22 enheter, varav 8 integrerade förskolor, som arbetar enligt devisen att elever som utmanas når längre. Genom en kombination av erfarna lärare, tydliga strukturer, trygghet och stöd ska eleverna få de bästa förutsättningarna för en bra skolgång.
  • Montessori Mondial: sex enheter varav en integrerad förskola. Montessori Mondial har en modern och resultatinriktad montessoripedagogik med specialistutbildade lärare och goda lärmiljöer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>