Hösten 2024 erbjuder Högskolan Väst flera nya utbildningar att söka!
Hem UTBILDNING Hösten 2024 erbjuder Högskolan Väst flera nya utbildningar att söka!

Hösten 2024 erbjuder Högskolan Väst flera nya utbildningar att söka!

Publicerat av: Redaktionen

Vilka nya kunskaper behövs i samhället? Inför hösten 2024 erbjuder Högskolan Väst flera nya utbildningar som tydligt möter samhällets behov.

Flera av dessa har skapats i dialog med industri och andra arbetsgivare. I dag öppnar anmälan till höstens utbildningar med sista ansökningsdag den 15 april.

Högskolan Väst har ett brett utbud av program på grundnivå. Allt ifrån lärarprogram för alla nivåer, sjuksköterska, ingenjör, ekonom, data/it, media och socionom. Bland högskolans cirka 20 program på grundnivå och cirka 17 program på avancerad nivå finns flera nyheter.

Två nya program på grundnivå
Personalvetarprogrammet är tillbaka i ny tappning. I stället för två inriktningar som fanns tidigare startar nu ett nytt program: Kandidat i Human Resources 180 hp. Utbildningen ger en bred samhälls- och beteendevetenskaplig kunskapsbas om hur människor och organisationer fungerar, för att kunna möta arbetslivets och medarbetares behov, krav och förutsättningar för dagligt och långsiktigt arbete. Programmet ges inom huvudområdet personal- och arbetsvetenskap. Efter genomgången utbildning väntar arbete inom HR-, personal- och organisationsfrågor inom ett brett fält, inom såväl privat som offentlig sektor.

Hösten 2024 erbjuder Högskolan Väst flera nya utbildningar att söka!Ett helt nytt program på grundnivå är Automationsingenjör 180 hp som skapats på grund av att automation och elektrifiering revolutionerar vår industri och samhälle i en takt som aldrig tidigare skådats. Den globala övergången från fossila bränslen till smarta, elektrifierade lösningar kräver en ny förståelse och förnyad kompetens inom industriell automation och elektroteknik. Det finns ett stort behov av nästa generation av automationsingenjörer med specialisering inom elektroteknik, för att möta de krav som ställs på en hållbar och konkurrenskraftig industri.

Fler orter
Högskolan arbetar nära flera lärcentrum i landet som ett led i att erbjuda kunskap till fler och att göra utbildning tillgänglig även för dem som inte har en högskola på orten. Därför utökas utbudet av program på grundnivå som ges till andra orter. Det gäller Tillämpad samhällsplanering 180 hp som förutom att ges i Trollhättan också erbjuds på orterna Västervik, Värnamo och Skellefteå. Detsamma gäller Sjuksköterskeprogrammet som förutom att ges i Trollhättan för första gången även kommer att erbjudas på Campus Dalsland i Bäckefors.

Ett nytt program på avancerad nivå
En nyhet bland program på avancerad nivå är Magister i Software Engineering 60 hp som ges helt på engelska och som därför också vänder sig till internationella studenter. Utbildningens fokus är mjukvaruutveckling. Detta omfattar väsentliga delar som kravteknik, mjukvaruprocesser, mjukvarumodellering och analys, mjukvarudesign och säkerställande av mjukvarukvalitet genom verifierings- och valideringsprocesser. Programmet ger även förståelse för viktig kunskap om algoritmer, hur man hanterar komplexitet, människa-datorinteraktion (HCI) och artificiell intelligens (AI).

Två YH-utbildningar
Dessutom erbjuder högskolan två tvååriga yrkeshögskoleutbildningar i år; Elkrafttekniker och Svetsautomation. Ansökan till dessa är öppen och stänger den 31 maj inför start i höst.

Om högskolans utbildningsutbud

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>