Hem NYHETER IST förvärvar prisade startupbolaget Schoolido

IST förvärvar prisade startupbolaget Schoolido

Publicerat av: Redaktionen

Edtechföretaget IST förvärvar merparten av Schoolido, en digital lärtjänst för årskurs 4–9.

I och med köpet kompletterar IST sitt lärerbjudande med en kvalitetssäkrad lärtjänst som nu kommer landets elever och lärare till nytta.

– Schoolido har på ett kreativt sätt skapat helt nya förutsättningar för lärande både i skolan och i hemmet. Det är med stor glädje jag välkomnar hela teamet till IST, och jag ser fram emot att kunna erbjuda Schoolido till våra 5 miljoner användare, säger Tommy Eklund, vd IST Group.

Mer tid för eleverna

IST förvärvar prisade startupbolaget Schoolido

Tommy Eklund, vd IST Group

Schoolido används idag integrerat i undervisningen som en utbildningssajt på många skolor i landet samt som en digital läxläsningstjänst av många föräldrar och deras barn. Eleverna kan själva välja den lärmetod som passar dem bäst, exempelvis genom att läsa, lyssna eller göra olika tester.

– För lärare är Schoolido en resurs i undervisningen som bidrar till struktur, planering, inspiration och, det viktigaste av allt, mer tid för eleverna. Tillsammans med IST:s övriga erbjudande inom lärande och administration ser vi enorma möjligheter att förenkla skolvardagen och på sätt möjliggöra ett ännu bättre lärande, säger Oskar Schröder, medgrundare av Schoolido och numera Head of Business Unit Labs på IST.

IST förvärvade en mindre del av Schoolido våren 2017. Förvärvet av resterande del innebär att de båda bolagen slås samman till ett. I och med det stärker IST sin position som Skandinaviens ledande edtechleverantör.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>