Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM YG-eleverna i Solna gör skyddsutrustning till vården

YG-eleverna i Solna gör skyddsutrustning till vården

Publicerat av: Redaktionen

Eleverna på YG i Solna har börjat producera skyddsförkläden till vården.

– Det blir ett litet avbrott i elevernas vardag samtidigt som vi stöttar på vårt sätt, säger rektor Cecilia Stenman.

YG-eleverna i Solna gör skyddsutrustning till vården

YG-läraren Åsa Eriksson bor i Uppsala och kom där i kontakt med ett ålderdomshem som hade brist på skyddsutrustning. Åsa väckte då förslaget att YG Solna skulle hjälpa till och producera skyddsutrustning. Skolan har i veckan dragit i gång en produktion av förkläden i plast. Lärarna har fått en snabbintroduktion hur man gör och kan guida elever att hjälpa till med materialförsörjning till vården.

– Det är en småskalig produktion men vi försöker hjälpa till på vårt sätt och detta ligger ju helt i linje med av vi vill göra, säger YG Solnas rektor, Cecilia Stenman.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>