Hem TEKNIK Det började med ett skolbesök på expectrum…

Det började med ett skolbesök på expectrum…

Publicerat av: Redaktionen

Under vårterminen förra året var årskurs 2 från Hamreskolan här på expectrum.

De arbetade med ett material som heter WeDo 2.0 där eleverna bygger en figur med hjälp av Lego som de sedan programmerar.

Det började med ett skolbesök på expectrum...Både lärare och fritidspedagoger deltog under aktiviteten. Alla var nyfikna, det var första gången de var på expectrum och för många även första gången de provade på att programmera.

Personalens intresse för hur man kan arbeta med programmering väcktes i samband med skolklassbesöket och eleverna fortsatte att prata om upplevelsen en lång tid efter.

Under aktiviteten noterade personalen att materialet var tillåtande och att alla elever kunde delta utifrån sina egna förutsättningar. Att komma igång med programmering kanske inte behöver vara så svårt… De började fundera om de skulle kunna köpa in materialet till skolan.

Visst kan man det! Sagt och gjort, några veckor senare kontaktade Hamreskolan oss och vi kunde guida skolan vidare var de kunde köpa in materialet, vad det kostade, och så vidare. Fritidspedagogerna Maria och Stefan var sedan här på expectrum för att få en genomgång av materialet så att de kände sig redo för att köra igång.

Det började alltså med ett skolklassbeök på expectrum och det utmynnade i att Hamreskolans nuvarande åk 3:or får möjlighet att arbeta med programmering i form av WeDo 2.0 under fritidstid.

Vi vill gärna dela med oss av detta exempel på hur man kan komma igång, det behöver inte vara så svårt som det ibland låter. Med vilja, mod och engagemang kommer man långt. Att inspireras och se praktiska exempel kan vara en start. Det här är ett exempel.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>