Kunskap om framtiden stärker ungdomars och företagens möjligheter
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Kunskap om framtiden stärker ungdomars och företagens möjligheter

Kunskap om framtiden stärker ungdomars och företagens möjligheter

Publicerat av: Redaktionen

I höst får åttonde- och niondeklassare i Östergötland en kunskapsboost om framtidens arbetsmarknad, entreprenörskap och privatekonomi.

Kompetensföretaget Skill blir ny partner till Ung Företagsamhets kunskapssatsning Framtidskoll, där även Swedbank medverkar.

”Syftet är att ge våra ungdomar de bästa förutsättningarna inför att de ska göra sina första viktiga val inför framtiden”, säger Riyana Hussein, projektledare från Skill.

Framtidskoll är en nationell satsning som riktar sig till åttonde- och niondeklassare. Syftet är lika tydligt som viktigt; att ge unga så mycket kunskap som möjligt om arbetsmarknaden, entreprenörskap och privatekonomi inför deras första viktiga val – till gymnasiet. Ung Företagsamhet Östergötland driver Framtidskoll i länet som genomförs i samarbete med Skill och Swedbank

Kunskap om framtiden stärker ungdomars och företagens möjligheter– Framtidskoll är ett unikt event och samarbete för våra ungas framtid. Det känns fantastiskt att vi tillsammans kan skapa detta, säger Linnea Jägestedt, projektledare på Ung Företagsamhet.

Under hösten kommer Framtidskoll erbjudas till skolor i Östergötlands alla kommuner. Det blir en halvdag med tre inspirationspass om 45 minuter vardera. Ung Företagsamhet berättar och inspirerar om entreprenörskap och gymnasieval, Swedbank om privatekonomi och Skill om framtidens arbetsmarknad.

– Företag har stora anställningsbehov, men har svårt att hitta rätt kompetens. Samtidigt står många unga utan jobb. Det är en missmatch på arbetsmarknaden och därför är arbetsmarknadskunskap viktigt. Vi vill ge en bild av hur framtidens arbetsmarknad ser ut för att underlätta för ungdomarna det handlar om att på sikt säkra företagens behov av kompetens. Det blir även en hel del praktiska tips om hur man gör när man söker jobb, säger Riyana Hussein.

Framtidskoll är en del av Ung Företagsamhets läromedel där man låter eleverna få reflektera över intressen, drömmar och framtiden.

– Samhället, men framför allt eleverna tjänar på att börja reflektera över sin framtid och sina drömmar i tidig ålder. För oss som kompetensföretag är det en självklarhet att vara med och skapa de bästa förutsättningarna – vi vill vara med och ta ett långsiktigt ansvar, avslutar Riyana Hussein.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>