It's Learning förvärvar Fronter
Hem EFTER PLUGGET It’s Learning förvärvar Fronter

It’s Learning förvärvar Fronter

Publicerat av: Redaktionen

It's Learning logotypEn av de mest framgångsrika lärplattformarna förvärvar en annan av de största lärplattformarna. Detta är som om Microsoft skulle köpa Apple eller tvärtom. Genom detta förvärv kommer de antagligen få i det närmaste monopol på marknaden.

Aktörer som Vklass, Ping Pong och Schoolsoft, för att nämna några,  kommer att få det svårt. It’s Learning och Fronter är ofta de lärplattformar som kommer med nya innovationer och har ofta varit de plattformar som andra tittar på när de utvecklar funktioner.

It's Learning förvärvar Fronter

It’s Learning förvärvar Fronter

It’s Learning skriver följande i det epostmeddelande som gått ut till kunder:

Jag har det stora nöjet att meddela att itslearning har tecknat avtal om att förvärva en av våra kollegor i branschen – Fronter från Pearson Ltd.

Liksom itslearning så är Fronter en föregångare när det gäller utvecklingen av LMS i Skandinavien. Därför känns det extra roligt att kunna välkomna våra nya kollegor och bygga ett starkt samarbete med ett vinnande koncept på marknaden.

Vi kommer med förenade krafter under itslearnings varumärke att fortsätta utveckla de bästa lärplattformarna för utbildning – med målet att hjälpa lärarna att förbättra studieresultaten för sina elever!

Jag tror vi kommer få se en hel del utveckling på lärplattformssidan eftersom de andra aktörerna måste lägga i en ny växel och It’s Learning kommer att försöka dra ifrån konkurrenterna. Den enda plattformen som egentligen står opåverkad i detta är Moodle som bygger på öppen källkod. De kan bara fortsätta som vanligt då de inte påverkas av konkurrens på samma sätt. En intressant aspekt av det man kan läsa i meddelandet är att de hoppas kunna hjälpa lärarna att förbättra studieresultaten. Det skall bli mycket intressant att se hur detta utvecklar sig.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>