Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Skolvalet i Osby kommun blir digitalt

Skolvalet i Osby kommun blir digitalt

Publicerat av: Redaktionen

Inför skolvalet 2018 inför Osby kommun ett digitalt skolval.

Det digitala valet innebär bland annat att handläggning blir effektivare och enklare.

Skolvalet i Osby kommun blir digitaltFör att förenkla skolvalet inför Osby kommun möjligheten att välja skola via Internet. Digitaliserat skolval underlättar för föräldrarna och effektiviserar ansökningsförfarandet avsevärt.

Det innebär också att skolorna får en tidig indikation på hur familjerna söker, vilket underlättar planeringen.

Välkommen att välja grundskola

Den som är vårdnadshavare till barn i Osby kommun som börjar förskoleklass höstterminen 2018 ska göra det digitala skolvalet. Valet kommer göras under perioden 23 januari – 13 februari 2018.För det behövs e-legitimation/bank-id.

Skolvalet görs på Osby kommuns hemsida, www.osby.se där du behöver ha e-legitimation/bank-id, för att säkerställa din identitet. Det är i samma system som ansökan till förskola och fritidshem. Kontakta din bank eller Skatteverket för att skaffa e-legitimation/bank-id.

Skolvalet görs av en vårdnadshavare. Om barnet har två vårdnadshavare måste den andra vårdnadshavaren bekräfta skolvalet via kommunens hemsida.

Antagningsprinciper

Osby kommun placerar eleverna, så långt det är möjligt, enligt vårdnadshavarnas önskemål. Om antalet sökande till en skola är fler än antalet platser görs urval utifrån upptagningsområde. Mer information om Osby kommuns skolors upptagningsområde skickas till berörda vårdnadshavare via brev i januari 2018.

Placeringsbesked

Besked om placering skickas ut under vecka 11.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>