Hem NYHETER Känn igen Generation Z!

Känn igen Generation Z!

Publicerat av: Redaktionen

Så känner du igen Generation Z – fyra ord att ha koll på

Känn igen Generation Z! 2

Smartphonegenerationen

  • Uppkopplade: Genom sin frekventa användning av surfplatta, dator och mobil är Gen Z alltid närvarande var de än befinner sig. Rapporten “Svenskarna och internet 2017”visade att 100 % av Gen Z använder internet dagligen.  Samma rapport från 2016 visade att åldersgrupperna i Gen Z använder internet i mobilen ca 15 timmar i veckan, något som rapporten från 2017 menar troligtvis har ökat.
  • Otåliga: Generation Z är mer otåliga än tidigare generationer. De vill ha hjälp, bekräftelse och svar på frågor så snabbt som möjligt. Gen Z tappar även intresset fort, så det är viktigt att “fånga” denna målgrupp snabbt! De efterfrågar information som är kort, koncis och snabbläst, annars är risken stor att de tröttnar.
  • Multitaskande: Att syssla med flera saker samtidigt på olika enheter är inget problem för Gen Z. De chattar, lyssnar på musik och tittar på videor i samma veva.
  • Flexibla: När det kommer till arbetsliv lockas Gen Z av termer som frilans, startups, entreprenörskap och projektanställningar. De vill ha frihet att bestämma över sin tid. Inom utbildningsbranschen märks detta tydligt via det stora intresset för distansstudier.
  • Källkritiska: Generation Z är noga med att informationen de får inte bara ska vara marknadsföring och endast positiv. De läser därför gärna recensioner eller omdömen för att ta reda på vad andra tycker innan de tar ett beslut eller köper något.

Läs mer om våra påståenden här! 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>