Hem NYHETER Kunskapsskolan väljer Advania

Kunskapsskolan väljer Advania

Publicerat av: Redaktionen

Advania Skolpartner, som är en del av Advania Sverige AB, signerar nytt avtal med Kunskapsskolan.

Advania har fått förtroendet att tillhandahålla IT-drift, managering samt support för samtliga av Kunskapsskolans grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildning i Sverige.

Kunskapsskolan väljer Advania

Ett strategiskt viktigt partnerskap för Advania som ror i land ytterligare ett viktigt avtal inom område skola och utbildning och denna gång med fokus på managerande tjänster.

”Vi är inne i en oerhört snabb utveckling där allt mer av både undervisning, administration och dokumentation sker digitalt. Det ställer mycket höga krav på IT-system, support och service.

Vi ser fram emot att fortsätta den digitala resan med Advania som flexibel IT-leverantör med bred kompetens, som matchar våra behov, säger Fredrik Lindgren, VD för Kunskapsskolan.”

Avtalet löper på fem år och omfattar IT-drift, där Advania erbjuder en central plattform som tjänst vilket innefattar servrar, lagring och applikationsplattform samt Servicedesk.

”Vi har haft förmånen att samarbeta med Kunskapsskolan genom Caperio Skolpartner tidigare. Ett partnerskap som vi upplever har fungerat tillfredsställande för bägge parter. Vi är förstås stolta över att ha tagit oss igenom nålsögat som ett anbudsförfarande de facto innebär, samt att vi fått ett utökat förtroendet från Kunskapsskolan att leverera högkvalitativa IT-produkter och tjänster som bidrar till utvecklingen av digitalt lärande i våra svenska skolor. Det ligger helt i linje med vår strategi att bredda erbjudandet och erbjuda våra kunder en komplett helhetslösning, för ökad verksamhetsnytta och kundnöjdhet”, säger Tomas Wanselius, VD för Advania Sverige.

Utöver angivna krav har man från Kunskapsskolans sida även sett till mjuka värden och hur väl avtalsparterna uppfyller kraven för en hållbar utveckling.

”Vi har nogsamt beaktat de femton anbud som inkommit och vi ser Advania som en komplett leverantör och samarbetspartner av kvalificerad IT-utrustning, tjänster och lagring. Vi vill ha allt under samma tak och i samband med Advanias uppköp av Caperio, har vi fått en samarbetspartner som kan leverera både arbetsplats, inklusive upphandling av hårdvara, samt drift av våra verksamhetssystem. Advanias geografiska täckning med kontor på många orter i landet, kan ge oss ett lokalt stöd på skolorna, med tekniker på plats där förstärkning behövs.

En viktig aspekt som vi värdesätter är Advanias skolprofilering. Advania har en tydlig satsning på utbildningssektorn, som även sträcker sig in på verksamhetssidan och erbjuder stöd till pedagogerna i skolornas digitala utveckling. Man har egna anställda pedagoger och ett djupgående samarbete med Google for Education, som gynnar hela vår verksamhet och den fortsatta utvecklingen”, säger Annelie Fredsberg, CIO Kunskapsskolan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>