Blekinge Tekniska Högskola ökar mest
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Blekinge Tekniska Högskola ökar mest

Blekinge Tekniska Högskola ökar mest

Publicerat av: Redaktionen

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, har under de tre senaste åren ökat antalet sökande med 38 procent. Jämför vi med andra tekniska lärosäten är BTH det som har ökat mest under perioden.

Blekinge Tekniska Högskola ökar mest–Ökningen på 38 procent de tre senaste åren är en fantastisk siffra. Många av våra utbildningsprogram har aldrig haft fler sökande än i år och det är också betydligt fler studenter som i år väljer oss som förstahandsalternativ, säger Eva Pettersson, prorektor vid BTH.
–Att vi ökat så mycket de tre senaste åren är ett bevis på att vi är ett attraktivt alternativ för studenterna. Jag tror också att den speglar småskalighetens fördelar och att en stark företagsnärvaro är viktig när de står inför valet av högskola, säger Eva Pettersson.
Antalet studenter som söker till en civilingenjörsutbildning på BTH har ökat med närmare 17 procent jämfört med förra året, i hela riket är ökningen endast 0,3 procent. Även intresset för högskoleingenjörsutbildningarna är större på BTH än för landet i övrigt.
–Vid BTH erbjuds, förutom tekniska utbildningar, även sjuksköterskeprogrammet med start både höst och vår. Intresset ökade även för denna utbildning; 1000 sökte till höstens utbildningsstart vilket är en ökning med 46 procent mot förra året, och i jämförelse med rikets ökning på sju procent är det en otroligt glädjande siffra, säger Eva Pettersson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>