Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Nytt skolprogram för Stockholms stads skolor och förskolor

Nytt skolprogram för Stockholms stads skolor och förskolor

Publicerat av: Redaktionen

I dag kommer kommunfullmäktige besluta om ett nytt skolprogram för stadens skolor och förskolor.

Det är första gången som staden får ett skolprogram som även innefattar förskolan.

Nytt skolprogram för Stockholms stads skolor och förskolor

– Stockholm stad ska erbjuda alla barn och ungdomar den bästa utbildningen från inskolningen på förskolan till studenten, säger skolborgarrådet Olle Burell (S)

– En sammanhållen skolresa från 1 till 19 år kräver bättre samverkan mellan stadens verksamheter men också med föräldrar, föreningsliv och andra samhällsaktörer, säger Olle Burell.

Stockholms stads nya skolprogram har tagits fram i delaktighet med elever, lärare, skolledare och personal från hela staden. Över 1 000 medarbetare har varit involverade i processen.

Tre områden är i fokus i det nya programmet; likvärdighet, kunskap och trygghet.

Likvärdighet: Staden fördelar resurser mellan skolor med olika förutsättningar för att kompensera för sociala skillnader och elevernas olika förutsättningar, stadens arbetar aktivt med att behålla, utveckla och rekrytera medarbetare.

Kunskap: Stadens skolor präglas av höga förväntningar på alla elever och där varje elev får det stöd den behöver för att nå sina individuella mål. Stadens skolor erbjuder daglig fysisk rörelse, lovskola, digitala verktyg, en fritidshemsverksamhet av god kvalitet m.m. för att stärka varje elevs förutsättning till lärande. Staden arbetar för att alla barn ska gå i förskolan och förbättra övergången mellan förskolan och skola.

Trygghet: Varje förskola och skola ska ha tydliga, gemensamt framtagna planer, regler och riktlinjer för att skapa arbetsro, respekt och delaktighet. Resursteam och elevhälsoteam är viktiga stöd för att skapa en inkluderande miljö där alla ges likvärdiga möjligheter.

Läs mer om skolprogrammet här.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>