Hem EFTER PLUGGET Sveriges största LAN för tjejer och icke-binära

Sveriges största LAN för tjejer och icke-binära

Publicerat av: Redaktionen

Den 22 till 24 februari 2019, anordnas Sveriges största LAN för tjejer och icke-binära i Stockholm.

Bakom evenemanget står organisationen Female Legends tillsammans med Ellevio.

Sveriges största LAN för tjejer och icke-binära

Målet är att uppmärksamma och uppmuntra tjejer som e-sportar och därigenom öka intresset för teknik.

– E-sport är en fantastisk inkörsport för att få fler tjejer och icke-binära att välja tekniska utbildningar och söka sig till tekniska yrken, säger Thomas Kult på Ellevio.

– Därför är vi oerhört glada över att få vara med och arrangera ett event som blir det största i sitt slag, säger Kult.

E-sport leder till teknikstudier

En studie från University of Sussex, England, visade nyligen att tjejer som ägnar sig åt e-sport är mer benägna att söka sig till tekniska utbildningar. Därför ser Ellevio satsningar som detta som viktiga för att nå en mer jämställd energibransch. Företaget presenterade i början av förra året sitt jämställdhetsinitiativ Switch, för att få till strukturella förändringar i branschen och en viktig del är samarbetet med Female Legends.

– Vi har under flera år arbetat för att tjejer och icke-binära ska känna sig välkomna och inkluderade i e-sportvärlden, säger Liza Lind på Female Legends.

– Stödet från Ellevio bidrar till att vi kan erbjuda Sveriges största LAN för tjejer och icke-binära, vilket kommer ge deltagarna en trygg LAN-upplevelse som förhoppningsvis skapar minnen för livet, säger Liza Lind.

LAN och viktiga diskussioner

LAN:et sker den 22 till 24 februari 2019 på Ahouse, Östermalmsgatan 26A i Stockholm och inkluderar också seminarier och paneldebatter på olika teman kring e-sport, jämställdhet och teknik.

”Vid sidan av LAN:et kommer vi ge utrymme för att diskutera och hitta lösningar kring några av de mest brännande frågorna inom jämställdhet, teknik och e-sport,” säger Liza Lind på Female Legends. ”Genom att samla beslutsfattare, experter och aktiva hoppas vi få fler att gå från ord till handling i dessa frågor.”

Höjdpunkter under fredagen den 22 februari, vid sidan av LAN:et:

08:30-09:00 Incheckning och fika

09:00-09:30 Välkomstföreläsning: Jesper Englin – E-sport och vuxenvärlden

09:30-10:00 Emily Krumlinde (QueenE): Q&A: En karriär inom e-sport

10:00-10:45 Sami, Lin Education: Gamification i skolan

10:45-11:00 Paus

11:00-12:00 Panel: Hälsa och e-sport (1)

12:00-13:00 Lunch

13:00-14:00 Panel: Skola och e-sport (2)

14:00-14:40 Föreläsning: Thomas Arnroth – Överdrivet spelande?

14:40-15:00 Fika

15:00-17:00 Bli coachad i Overwatch

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>