Hem NYHETER Lärande i Sverige tecknar samarbetsavtal med IT-företaget Atea i Östergötland och Gävle

Lärande i Sverige tecknar samarbetsavtal med IT-företaget Atea i Östergötland och Gävle

Publicerat av: Redaktionen

Utbildningsföretaget Lärande i Sverige har tecknat ett samarbetsavtal med IT-företaget Atea i Östergötland och Gävle.

Avtalet avser att göra eleverna som studerar på IT-utbildningen på Realgymnasiet i Norrköping, Linköping och Gävle ännu mer anställningsbara.

Lärande i Sverige tecknar samarbetsavtal med IT-företaget Atea i Östergötland och Gävle

Patrik Wigelius, etableringschef på Lärande i Sverige

– Vi vill erbjuda högkvalitativa gymnasieutbildningar till våra elever och samarbetet med Atea, bidrar i högsta grad till det. Det ligger helt i linje med den strategi vi har, att samarbeta med de främsta i sin bransch.

Det kommer att ge eleverna värdefulla kontakter och erfarenheter inför sin framtida karriär, säger Patrik Wigelius, etableringschef på Lärande i Sverige.

Atea kommer att vara en aktiv partner och förutom att erbjuda elever APL kommer de att hålla föreläsningar, delta på branschdagar för eleverna och även vara med och utveckla utbildningen.

-Vi på Atea är väldigt glada över samarbetet med Lärande i Sverige och Realgymnasiet.

Vi ligger i en expansiv fas där vi med detta samarbete ser en möjlighet att säkra det framtida rekryteringsbehovet och vara delaktiga i att utbilda framtidens IT-talanger, säger Stefan Ljung, platschef Atea i Östergötland.

– Samarbetet utvecklar vår IT-utbildning, både sett till elevernas IT-kunskaper såsom deras konsult- och affärsmannaskap. Vi får ytterligare en försäkran om att vi lär ut det som branschen efterfrågar och våra elever blir ännu mer anställningsbara, fortsätter Patrik Wigelius.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>