Högskolan Väst samarbetar med Odenity
Hem TEKNIK Högskolan Väst samarbetar med Odenity

Högskolan Väst samarbetar med Odenity

Publicerat av: Redaktionen

Odenity är ett företag som arbetar med AR, VR och AI.

Högskolan Väst samarbetar med Odenity

Högskolan Väst samarbetar med Odenity

Projektet The_Life_of_A.R.T har kommit ett steg till på vägen genom att forskare på Högskolan Väst har analyserat en mängd data från den utvalda målgruppen: unga tjejer som man hoppas ska börja intressera sig för teknik.

Odenity har nu fått i uppdrag att genom målgruppsanalysen skapa en AI avatar.

Vi har intervjuat Christopher Holgersson, grundare av Odenity:

Vem är du och vad gör Odenity? 

Jag gick programmet Digitala Medier 2007 på Högskolan Väst och var färdig 2010, därefter har jag arbetat som 3D grafiker/utvecklare fram till 2018. Idag driver jag företaget Odenity.

Odenity arbetar med att skapa rena 3D produktioner och AR och VR. AR är en förkortning av Augmented reality eller förstärkt verklighet som det också kallas. Det är en teknik som går ut på att man förstärker en fysisk miljö med datorgenererade element. Dessa element kan exempelvis vara olika ljud, filmer, grafik eller GPS-data.

VR är Virtual reality eller virtuell verklighet som det även kallas. Det är en teknik som går ut på att man simulerar användarens fysiska närvaro och miljö. Användaren kan röra sig fritt och interagera i den simulerade världen med hjälp av olika hjälpmedel som exempelvis VR glasögon. Odenity har under det senaste året även börjat gå mer åt skapa datorspel med stöd för VR.

De flesta av våra kunder finns inom turistnäringen, men vi har även arbetat en del mot kommuner och har också en del projekt inom industrin.

Hur ser samarbetet ut med Högskolan Väst, vad är ert uppdrag? 

Vårt uppdrag är att ta fram en AI avatar, en influencer som ska användas för att öka intresset för teknik bland unga tjejer. Forskare på Högskolan Väst har analyserat en mängd data från den utvalda målgruppen och håller nu på att sammanställa en målgruppsanalys. Därefter får vi på Odenity målgruppsanalysen för att utifrån den se hur avataren/influencern ska se ut, bete sig och vad den ska ha för innehåll. Hur ska avataren/influencern vara? Vad har den för personlighet? Hur ska inläggen se ut? Ska den vara mer personlig eller mer reklaminriktad? Hur ofta ska den göra inlägg o.s.v? Allt sådant ska vi ta hänsyn till när vi skapar den. När vi kommit fram till hur hen ska se ut skapar vi en realistisk 3d modell utifrån detta med rätt känsla och utseende. Vi tar helt enkelt fram det grafiska innehåll som kommer publiceras.

Vad är mest spännande med uppdraget? 

Det ska bli väldigt roligt att få arbeta tillsammans med Högskolan Väst med AI tekniken för att se vad man kan göra med den. Jag ser detta uppdrag som en spännande utmaning och att vi med detta samarbete så får vi vara med och utveckla tekniken. Till att börja med så kanske det bara blir stillbilder, men här ser vi stor potential för att även lägga på virtuell röst och framställa rörligt material. Det är då det börjar bli riktigt intressant.

Vi ser gärna själva att fler tjejer söker sig till de mer tekniska utbildningarna och få vara med på ett projekt som bland annat ska försöka bidra med detta är ett stort plus.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>