Tele2 och Prinsparets Stiftelse vill hjälpa föräldrar att stötta sina barn i gamingvärlden
Hem TEKNIK Tele2 och Prinsparets Stiftelse hjälper föräldrar att stötta sina barn i gamingvärlden

Tele2 och Prinsparets Stiftelse hjälper föräldrar att stötta sina barn i gamingvärlden

Publicerat av: Redaktionen

Tele2 och Prinsparets Stiftelse samarbetar sedan flera år tillbaka för att främja tryggheten för barn och unga på nätet.

I samband med DreamHack Winter den 25 november arrangerar de ett seminarium med fokus på barns spelande och föräldraskap på Elmiamässan i Jönköping.

På seminariet kommer flera välbekanta gamingprofiler att delta, inklusive representant från riksdagen.

Med nästan 90 procent av barn och unga mellan 8-19 år engagerade i digitala spel, är behovet stort av att öka föräldrarnas insikt i den digitala världen. Seminariet syftar till att förse föräldrar med information och konkreta tips om hur de bäst kan stödja sina barns psykiska och fysiska hälsa kopplat till spelandet. Dessutom kommer det att diskuteras hur vuxna kan vara mer delaktiga i barnens spelande för att skapa en trygg miljö. Ytterligare ämnen som kommer att tas upp är betydelsen av gräsrotsinitiativ inom e-sport och spelen som en sammanhållande faktor.

–        Barn och unga lever ett alltmer uppkopplat liv och det är inte alltid enkelt att som förälder veta hur man ska tänka kring spelande på nätet. Gaming kan ge fantastiska möjligheter för barn och unga att umgås och utveckla sina färdigheter samtidigt som de kan råka ut för bland annat näthat och negativa kommentarer. Vi vill därför lyfta frågan hur man som förälder stöttar sina barn i gamingvärlden, säger Rosanna Norman, hållbarhetsexpert på Tele2.

Föräldrasajten Lajka, skapad av Tele2 och Prinsparets Stiftelse, innehåller information, tips och verktyg för föräldrar som vill lära sig mer om nätaktiviteter och dess påverkan på barns hälsa.

–        Barns trygghet och hälsa på nätet är en av våra viktigaste samtidsfrågor. Gaming lockar många barn och unga idag och därför vill vi ge föräldrar och viktiga vuxna bättre förutsättningar till att stötta sina barn. Vi hoppas att samtalen på seminariet ska bidra med ökad kunskap kring hur man som viktig vuxen kan engagera sig mer i barnens gaming. Vi vuxna har ett stort ansvar i att se till att barn och unga är trygga och mår bra på nätet, säger Johanna Lindström, projektledare på Prinsparets Stiftelse.

Seminarium ”Optimal gaming – hacks till dig som förälder”

Tele2 och Prinsparets Stiftelse vill hjälpa föräldrar att stötta sina barn i gamingvärldenDatum: Lördag, 25 november

Tid: kl. 14.15 – 15.15

Plats: Hall D, Elmia

 

Efterföljande frågestund.

 

Deltagare

 Inledande föreläsning

Johanna Lindström, Projektledare, Prinsparets Stiftelse

 

 Panelsamtal

Karl-Erik Svedin, Säkerhetsexpert, Tele2

Rickard Nordin, Riksdagsledamot (C)

Lina ”BumBaZo” Bergsten och Marcus ”Masterpipe” Tügel, Gamingfamiljen, Godsent

Martin ”Pappalito” Stengård, Grundare PARA Ghost/Esport & pappa till ”Siggelito”

Ellen B. Åkesson ”Ellenvy”, Content creator, gamer, SM mästare i styrkelyft, fitness & calisthenics

Max Horttanainen, Ordförande, Sverok (moderator)

 

Samtal om gräsrotsinitiativ

Marcus Strömberg, Grundare och tränare, Västerås Esportförening

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>