Hem Efter plugget Teknikcamp för tjejer arrangeras 16-21 juni

Teknikcamp för tjejer arrangeras 16-21 juni

Publicerat av: Redaktionen

Teknikcampen är ett sommarläger för tjejer med fokus på teknik.

Under fyra dagar träffas ett 20-tal högstadietjejer i årskurs 7 och 8 från olika håll i Kungsbacka kommun för att testa och skapa med teknik.

Campen är ett koncept som genomförs inom ramen för Teknikcollege, en samverkansplattform mellan skola och näringsliv i Göteborgsregionen.

-Vi har fått mycket positiv respons på initiativet från tjejer, föräldrar och lärare, och det finns fortfarande platser kvar, berättar en nöjd Pernilla Öhberg, koordinator för Teknikcampen i Kungsbacka.

Tre dagar i Kungsbacka
Fredag 16 juni blir det gemensam kick-off med övriga Teknikcamps i regionen på Lindholmens Science Park i Göteborg. Kick-offen anordnas i samarbete med The Game Incubator. Dag 2-4 (19-21 juni) fortsätter campen i Kungsbacka med workshops i teknik på Aranäsgymnasiet och Elof Lindälvs gymnasium. Sista dagen avslutas tillsammans med lokala företag i Kungsbacka.

Teknikcamp för tjejer arrangeras 16-21 juniSyftet är att stärka tjejer
Det behövs fler kvinnor i dagens teknik- och industriföretag – de är efterfrågade! Därför satsar nu regionens företag och Teknikcollege-anslutna gymnasieskolor på Teknikcampen för att fånga in teknikintresserade tjejer, utveckla deras tekniska kompetens och hjälpa dem att finna varandra för att bli starka tillsammans.

På campen får tjejer möjlighet att bekanta sig med teknik. Det blir allt från CAD-design, 3D-printing till robotprogrammering och svetsning. Anledningen till att man satsar bara på tjejer är att flickor ofta backar undan och låter pojkarna ta över som är vana att bygga och undersöka sedan barnsben.

Linn Eriksson från Kollaskolan är en av tjejerna som har sökt till årets Teknikcamp.

-Jag hörde talas om Teknikcampen förra året och har verkligen sett fram emot att få vara med i år, säger hon.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>