Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Färgglatt, funktionellt och flexibelt när Lekolar inreder Haganässkolan i Älmhult

Färgglatt, funktionellt och flexibelt när Lekolar inreder Haganässkolan i Älmhult

Publicerat av: Redaktionen

När man kommer in i entrén på Haganässkolan i småländska Älmhult slås man av den välkomnande miljön och de härliga färgerna.

– Skolan har precis tagit fram en ny logotyp och ville att färgerna i logotypen skulle återspeglas i inredningen, säger Jennie Holmgren, som är inredare och säljare på Lekolar.

Färgglatt, funktionellt och flexibelt när Lekolar inreder Haganässkolan i Älmhult

Ljuddämpande golvskärmar skapar rum i rummet och ger en bra arbetsmiljö även i ett stort uppehållsrum som har högt i tak och som används av många elever samtidigt.

Jennie och hennes kollega David Anderberg fick i uppdrag att skapa nya mötesplatser på skolan. Rektor Elisabeth Roos-Jonsson och hennes arbetslag ville att de nya lärmiljöerna skulle vara flexibla för att kunna användas för olika behov och på olika sätt.

Dessutom var det viktigt att skapa lärmiljöer som är anpassade för digitalt lärande, som känns moderna, funktionella och som fungerar över tiden.

”Uppehållsrum är en utmaning”

– Uppehållsrum är en utmaning att inreda eftersom det ofta är högt i tak med hög volym och många elever som vistas där samtidigt. Dessutom används ett uppehållsrum på så många olika sätt, allt från att umgås till att göra läxor eller till exempel arbeta med grupparbeten, säger Jennie.

På Haganässkolan har man arbetat mycket med flyttbara rumsavdelare som skapar avskildhet och fungerar ljuddämpande.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>