Hem FORSKNING Lärargalan 2016 ska inspirera och lyfta fram lärarna

Lärargalan 2016 ska inspirera och lyfta fram lärarna

Publicerat av: Redaktionen

Det finns galor för bästa idrottare, bästa film och bästa skådespelare, så varför har inte samhället lyft fram lärare på samma sätt genom en lärargala?

Svenska skolor vimlar av kompetenta, energiska, kreativa och inspirerande lärare som varje dag gör skillnad för sina elever.

Lärargalan vill uppmärksamma dessa duktiga personer för att på så vis skapa förebilder inom yrket.nalen 2

Lärargalan äger rum den 29:e augusti på Nalen. Lärare är balla, kunniga, kreativa, intellektuella och sofistikerade. Det vill Lärargalan belysa genom att under galan dela ut pris, Lärarskapspriset, till en lärare som tas fram genom en nominering av Sveriges gymnasieelever samt en bearbetning av en exklusive jury. Juryn består av en forskare inom pedagogik: Astrid Pettersson, Lärarförbundets kommunikationschef, Sveriges Elevkårers ordförande, Libers VD, Digiexam VD samt Sensavis VD.

På sociala medier med hashtaggen #lärargalan önskas att alla hjälps åt att hylla pedagoger som betytt något speciellt. Även kan ni läsa allt på www.it-pedagogen.se, här får ni alla värdefull information.

Inspiration

Inspirerande människor stödjer Lärargalan genom att definiera en bra lärare utifrån deras erfarenheter. Definitionen hjälper samhället att uppmärksamma lärarnas egenskaper, och även att skapa riktlinjer vad en bra lärare är.

Lärargalan 2016 ska inspirera och lyfta fram lärarna 6

”Att vara lärare handlar om ledarskap. Att ha förmågan att få varje individ att tro på sig själv, fatta beslut samt utvecklas både individuellt och i grupp. En bra lärare är en person som engagerar, sprider kunskap, är tydlig och visar respekt.”

Carolina Klüft

Läs mer

Lärargalan 2016 ska inspirera och lyfta fram lärarna 7

”En bra lärare är kreativ och skapar förutsättningar för eleverna att vara kreativa. Genom att uppmuntra nyfikenhet, uppfinningsrikedom och nytänkande blir lärandet både mer stimulerande och roligare för eleverna.”

Camilla Läckberg

Läs mer

Lärargalan 2016 ska inspirera och lyfta fram lärarna 8

”En bra lärare är en lärare som ser barnets/ungdomens behov på ett tidigt stadium samt bryr sig och ser en tidigt i utvecklingen. ”

Dogge Doggelito

Läs mer

Lärargalan 2016 ska inspirera och lyfta fram lärarna 9

”En lärare som ser dig när du behöver bli sedd är en stor tillgång senare i livet. Utan flera av mina lärare under min skoltid hade jag aldrig varit den jag är idag.”

Denise Rudberg

Läs mer

För mer information om lärargalan: http://www.larargalan.se

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>