Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Teknikåttan fortsätter inspirera till teknik och naturvetenskap

Teknikåttan fortsätter inspirera till teknik och naturvetenskap

Publicerat av: Redaktionen

Teknikåttan i Karlstad har fått en investering i sin regionala satsning på regionens åttondeklasser på 930 000 kr i tre år; 2020-2022 från Ljungbergsfonden.

-Vi är väldigt glada och tacksamma över att Ljungbergsfonden ger oss möjlighet att satsa mer på våra skolors medverkan i Teknikåttan, säger Inger Bran, projektledare vid Karlstads universitet för Teknikåttan Region Karlstad.

Syftet med tävlingen är att väcka och stärka elevers intresse för dessa ämnen genom vardagsnära teknik och praktiska problemlösningar.

Teknikåttan fortsätter inspirera till teknik och naturvetenskap

-Vi kommer nu att kunna ge fler elever möjlighet att delta i våra aktiviteter och hitta vägar till fortsatta studier inom teknik- och naturämnena, säger Inger Bran.

Teknikåttan är en rikstäckande frågetävling i naturvetenskap, matematik och teknik för elever i årskurs åtta. Den årliga tävlingen är indelad i tolv regioner, där en högskola eller ett universitet i varje region ansvarar för tävlingarna och för kontakterna med hela landets åttondeklassare och deras lärare.

Teknikåttans syfte är att stimulera elevernas fantasi, kreativitet och uppfinnarförmåga, men också att ge stöd och inspiration till lärare som undervisar i teknik, matematik och i de naturvetenskapliga ämnena.

Stiftelsen Erik Johan Ljungbergs Utbildningsfond är en av Sveriges största privata fonder för utbildningsprojekt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>