Hem FORSKNING Lärosäten ska tillfälligt kunna hyra ut bostäder till alla grupper av studenter

Lärosäten ska tillfälligt kunna hyra ut bostäder till alla grupper av studenter

Publicerat av: Redaktionen

Utbrottet av det nya coronaviruset kan komma att medföra ett minskat antal inresande utbytesstudenter och gästforskare, och för lärosätena innebär det stora inkomstbortfall för uthyrning av bostäder.

Nu blir det möjligt för statliga universitet och högskolor att tillfälligt hyra ut bostäder avsedda för utbytesstudenter och gästforskare till andra studenter vid högskolan.

Lärosäten ska tillfälligt kunna hyra ut bostäder till alla grupper av studenter

Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning

Med en ny förordning, som innebär att lärosätena tillfälligt kan hyra ut bostäder till andra studenter, undviks kraftigt ökade kostnader på grund av minskade hyresintäkter när antalet inresande utbytesstudenter och gästforskare avtar.

Lärosätena undviker också att behöva säga upp befintliga lägenheter för uthyrning för att minska kostnaderna.

− Om lärosätena hade behövt säga upp lägenheter hade det på sikt kunnat skada internationaliseringen.

Med den här lösningen undviker vi också en situation i höst där studentlägenheter står tomma när det finns en brist på studentbostäder i de flesta högskolekommuner. Så kan vi inte ha det när ansökningarna till högskolan ökar kraftigt, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>