Hem EFTER PLUGGET Microsoft erbjuder nyanlända praktik i Sverige genom initiativet #WelcomeTalent

Microsoft erbjuder nyanlända praktik i Sverige genom initiativet #WelcomeTalent

Publicerat av: Redaktionen

Microsoft blir del av initiativet #WelcomeTalent och erbjuder nyanlända praktikplats inom den svenska organisationen. I ett första skede erbjuds praktikplats inom marknad, ekonomi och Microsofts tjänsteverksamhet. Företaget tittar även på att utöka initiativet till att omfatta fler länder.

wwcpnkllbuehtkkp2bpj– Vi är övertygade om att de kompetenser vi söker finns hos nyanlända och att de kan tillföra värde för vårt bolag, såväl som att vi kan stötta dem med god handledning och nya erfarenheter, säger Helena Sjöberg, HR-chef för Microsoft i Sverige.

Sverige har tagit emot fler flyktingar per capita än något annat europeiskt land. För många nyanlända spelar praktikplats och jobb en stor roll för integrationen, vilket uppmärksammats av flera olika initiativ där startups samarbetat med etablerade it-bolag för att hitta lösningar. Ett tidigt initiativ var appen ”Welcome” som skapar en plattform för nyanlända att kommunicera med lokalbefolkning. Med tillgång till Microsofts teknik Bing Translator kan appen Welcome översätta kommunikation i realtid, från arabiska och persiska till engelska och svenska.

#WelcomeTalent är ett snarlikt, men ändå annorlunda initiativ, startat av LinkedIn – en webbtjänst för att hantera sina professionella nätverk och söka jobb. LinkedIn ville göra något och insåg att de redan hade en plattform på plats för att sammanföra arbetsgivare och arbetstagare. Insikten blev till en idé som blev till verklighet den 16 februari när Welcome Talent lanserades tillsammans med företag som Spotify, Stockholms universitet, Proffice Group och operatören Tre.

Internt intresse för initiativ

Microsoft har som policy att låta anställda använda tre arbetsdagar per år åt välgörenhetsarbete, något som den senaste tiden kommit att handla mycket om hur nyanlända kan tas emot, men även sortering av kläder som ska skickas till katastrofområden och andra nödvändiga insatser tillsammans med ideella organisationer är projekt som anställda tar sig tid för.

– Microsoft har som ambition att bidra till en bättre samhällsutveckling, något som drivs av organisationen såväl som av eldsjälar hos oss. Welcome Talent går hand i hand med Microsofts vision att stärka varje individ och organisation på planeten, säger Helena Sjöberg.

– Vi har tittat på vilka behov vi har inom företaget och landat i tre tjänster som vi nu söker. Det handlar om tjänster inom administration, ekonomi och marknadsföring, där vi tror nyanlända kan komma in, göra ett bra jobb och trivas i ett sammanhang som inte är främmande för andra kulturer, fortsätter Helena Sjöberg.

Dessa tjänster erbjuder Microsoft:

Såhär gör du

Om du är arbetsgivare i Sverige, häng på genom att lägga upp en ledig plats. Om du är nyanländ eller asylsökande skapa en LinkedIn-profil så kan du lättare hitta en praktikplats eller ett jobb

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>