Hem EVENT BETT visar vägen för senaste tekniken inom skolvärlden

BETT visar vägen för senaste tekniken inom skolvärlden

Publicerat av: Redaktionen

BETT, den stora konferensen inom skolvärlden med fokus på IT, avslutades nyligen i London.

Konferensen handlar om att föra samman människor, idéer, metoder och teknik för att lärare och elever ska nå sin fulla potential.

BETT erbjuder varje år människor inom skolvärlden smöjligheten att få en inblick i och pröva på den senaste tekniken, få tips från experter och träffa kollegor från hela världen. I år deltog totalt 34 530 lärare och beslutsfattare från 138 länder.

Mobile First

På plats fanns bland andra Farhad Ghoreishi från EMEA HPE Aruba för att visa upp de senaste lösningarna som företaget har att erbjuda skolbranschen. Man tillhandahåller en infrastruktur inom IT för att möjliggöra projektet Mobile First med verktyg optimerade för mobil kommunikation. Det handlar om att människor idag använder sina personliga digitala verktyg i ett ständigt informationsflöde, man förväntar sig att informationen finns där.

IT möjlighet i undervisningen

BETT visar vägen för senaste tekniken inom skolvärlden

Farhad Ghoreishi från EMEA HPE Aruba

Detta öppnar upp för en effektiv kommunikation och Farhad Ghoeishi menar att det reflekterar hur man kommer arbeta i framtiden. Det är naturligt att vi människor kommer vara mer mobila och arbetsplatsen behöver anpassas till att bli mer digital.

Detsamma gäller skolvärlden där man börjar ta till sig de digitala verktygen alltmer och ser dem som en möjlighet i undervisningen. De kan bidra med innehåll och öka mobiliteten i klassrummet. Kreativiteten och innovationskraften stimuleras när vi inte är begränsade till en fysisk plats.

Tekniken engagerar

Den nya generationen växer idag upp med mobila verktyg som ett naturligt inslag. För undervisningen ger plattor och mobiler en fantastiskt möjlighet till samarbeten och utvecklande projekt. Även lärare kan ha stort utbyte av att tillämpa tekniken genom att involvera eleverna på ett produktivt sätt.

Eftersom eleverna är vana vid använda exempelvis sina mobiler privat kan de lätt och enkelt tillägna sig informationen. Läraren kan på ett smidigt sätt kommunicera och anpassa innehållet i undervisningen och få in feedback.

Vision och teknik perfekt lösning

Elever har olika sätt att lära in. Tack vare tekniken blir upplevelsen och inlärningen mer personlig. Farhad Ghoeishi berättar att eleverna är mycket positiva och att det skapar mervärde i skolan. På BETT visade han upp en demo och fick bra respons. Han menar att HPE kan erbjuda tekniken men skolan måste ha visionen. Då kan man mötas i en lösning som är perfekt anpassad efter skolans behov.

[slideshow_deploy id=’3834′]

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>