The Hamrin Foundation finansierar samhällsnyttig forskning vid Jönköping International Business School
Hem FORSKNING The Hamrin Foundation finansierar ny forskning vid Jönköping International Business School

The Hamrin Foundation finansierar ny forskning vid Jönköping International Business School

Publicerat av: Redaktionen

Familjeägda The Hamrin Foundation, baserad i Jönköping, finansierar ny forskning i nationalekonomi och företagsekonomi vid Jönköping International Business School (JIBS) vid Jönköping University.

Totalt beviljas ansökningar med en finansiering på över 20 miljoner.

The Hamrin Foundation (Carl-Olof & Jenz Hamrins Stiftelse) grundades 1985 och har sedan starten delat ut över 320 miljoner kronor till forskning. Drygt 200 miljoner kronor har delats ut till Jönköping University och The Hamrin Foundation har varit en viktig del i uppbyggnaden av JIBS.

Med start 2024 finansierar The Hamrin Foundation samhällsnyttig forskning inom nationalekonomi och företagsekonomi med fokus på aktuella områden. Totalt beviljas sex ansökningar en finansiering på över 20 miljoner kronor. För The Hamrin Foundation är finansieringen en del av stiftelsens arbete att sammanfoga forskning och näringsliv för att bidra till att hitta lösningar på utmaningar såsom energiförsörjning, pensionssystem och regional utveckling.

The Hamrin Foundation finansierar samhällsnyttig forskning vid Jönköping International Business School

Lovisa Hamrin, ordförande The Hamrin Foundation, Johan Klaesson, vd JIBS, Hanna Ståhl, vd The Hamrin Foundation.

– Det senaste året har vi fokuserat på att skapa en ny strategisk riktning för vår stiftelse och det vi vill åstadkomma. Vi vill bidra till ny kunskap och skapa broar mellan akademi, industri och samhälle. Vi ser JIBS som en viktig kugge i vår resa framåt och det högskolan gör och bidrar med i vår region är enormt viktigt. Jag är otroligt stolt, glad och ser med tillförsikt på framtiden för oss på The Hamrin Foundation och JIBS, säger Lovisa Hamrin, ordförande för stiftelsen The Hamrin Foundation.

Projekten startar 2024

De beviljade projekten kommer att starta upp under 2024 och pågå som längst till och med 2026. Den gemensamma målsättningen är att resultaten ska komma beslutsfattare och allmänhet till godo i så hög grad som möjligt.

– Vår drivkraft är att se till att den forskning vi och andra finansierar omsätts till verklig nytta för Sverige och regionen. Syftet med samarbetet är att bygga kunskap och kompetens. Vi hoppas att det ska leda till förändring och påverkan, säger Hanna Ståhl, vd för The Hamrin Foundation.

Entreprenörskap, ägande och förnyelse

JIBS har i sin forskning, alltsedan starten 1994, fokuserat på externa relationer och praktisk relevans. Handelshögskolan är, såväl nationellt som internationellt, erkänd för sin högt rankade forskning inom familjeföretagande och ägande, entreprenörskap, företagsförnyelse och regional utveckling.

Vi är mycket stolta över att The Hamrin Foundation har beslutat att vidareutveckla och fördjupa samarbetet med JIBS. Vårt samarbete sträcker sig långt bak i tiden och har spelat en betydande roll i JIBS strävan att generera samhällsnyttig forskning. Vi ser med spänning fram emot att se resultaten av projekten, säger Johan Klaesson, vd och akademisk ledare på JIBS.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>