Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA 12 nya språk på väg in i Polyglutt

12 nya språk på väg in i Polyglutt

Publicerat av: Redaktionen

Efter input från kunder lägger ILT Inläsningstjänst till 12 nya språk under hösten.

En självklarhet var att ta in de tre återstående minoritetsspråken jiddisch, meänkieli och romani.

12 nya språk på väg in i Polyglutt

Några andra språk blir dari, serbiska, kroatiska, tyska, nederländska, kinesiska (mandarin) och kurdiska (kurmanji). Sammanlagt kommer det under hösten att finnas bilderböcker inlästa på hela 27 språk plus TAKK- och teckenspråksfilmer i Polyglutt.

”Vi utvecklar hela tiden tjänsten och då är språken en viktig del. Vi vill kunna erbjuda fler barn möjlighet att höra böcker på sina modersmål”, säger Camilla Bengtsson, produktägare Polyglutt och utbildad förskollärare.

Polyglutt

ILT Inläsningstjänst har tagit fram det pedagogiska verktyget Polyglutt som är ett stöd för att jobba med språkutveckling och flerspråkighet i förskolan. Många av böckerna i tjänsten finns idag inlästa på upp till 15 språk utöver svenska. Några exempel är de nationella minoritetsspråken finska och nordsamiska samt andra stora språk som talas på förskolor i Sverige som arabiska och engelska.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>