Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg får högsta betyg av Skolinspektionen

LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg får högsta betyg av Skolinspektionen

Publicerat av: Redaktionen

Ytterligare en av LBS gymnasieskolor har fått högsta betyg av Skolinspektionen.

Denna gång är det LBS Kreativa Gymnasiet i Göteborg som precis som sin systerskola i Trollhättan får högsta betyg av Skolinspektionen på alla fyra bedömningspunkter.

LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg får högsta betyg av Skolinspektionen

Elever på LBS Göteborg studerar spelutveckling, spelgrafik, e-sport, systemutveckling och kreativ kommunikation.

– Det är framför allt ett lagarbete mellan våra duktiga lärare och ordinarie rektor Josefine Claesson som ligger bakom de fina resultaten, säger Fredrik Ohnesorge, tillförordnad rektor på LBS Kreativa Gymnasiet i Göteborg.

Förutom personalen på skolan lyfter Fredrik Ohnesorge även fram det systematiska kvalitetsarbetet som en grund för skolans utveckling.

Full pott för ledarskap, undervisning och trygghet

Skolinspektionen analyserar fyra områden i sin granskningsmodell – rektors ledarskap, undervisning, trygghet och studiero samt bedömning och betygssättning. På samtliga punkter har skolan fått högsta betyg av Skolinspektionen. Tryggheten på skolan är något som Fredrik Ohnesorge tycker är kännetecknande.

– LBS är en plats där eleverna kan vara sig själva utan att bli dömda, säger Fredrik Ohnesorge.

Skolans miljö en viktig pusselbit

LBS Göteborg är den andra LBS gymnasiet som får högsta betyg av Skolinspektionen. Enligt rektorn är miljöerna på skolan en viktigt pusselbit för att skapa gemenskap mellan lärare och elever.

– Våra skolor har en inbjudande miljö och påminner inte om traditionella skolor. LBS är ombonat, har annorlunda miljöer och uppehållsrum som delas av både elever och lärare, säger Fredrik Ohnesorge.

Kreativa utbildningar med behörighet för högskola

LBS är gymnasieskolor med fokus på kreativitet och skapande, där eleverna förbereds för framtidens kreativa branscher inom grafisk design, kreativ kommunikation, e-sport, musikproduktion samt system- och spelutveckling. Samtliga utbildningar utgår från de högskoleförberedande teknikprogrammet och estetiska programmet. Totalt läser 428 elever på LBS i Göteborg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>