Gymnasielever erbjuds ta vaccin mot covid-19 på skoltid
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Gymnasielever erbjuds ta vaccin mot covid-19 på skoltid

Gymnasielever erbjuds ta vaccin mot covid-19 på skoltid

Publicerat av: Redaktionen

Växjö kommun kommer under hösten att erbjuda alla gymnasielever att vaccinera sig mot covid-19 under skoltid på respektive gymnasieskola.

– Vi ser att det fortfarande pågår en samhällsspridning av coronaviruset och det är viktigt att så många som möjligt väljer att vaccinera sig. Därför är det glädjande att vi idag kan berätta att vi kommer att erbjuda alla gymnasieelever vaccination under skoltid, så att elever och personal kan gå till jobbet och skolan utan att riskera att smitta andra. Tillsammans kan vi gå mot ljusare tider, säger Ida Eriksson (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Planering av hur genomförandet ska se ut på respektive gymnasieskola pågår, men förhoppningen är att vaccineringen kan komma igång redan under nästa vecka.

Gymnasielever erbjuds ta vaccin mot covid-19 på skoltid– Det är viktigt att vaccinationsprogrammet rullar på så att vi kan säkerställa närundervisning för alla våra gymnasielever och det är väldigt positivt att vi nu har fått till den här lösningen med IDOC som är det företag som kommer att genomföra vaccinationerna på våra gymnasieskolor, säger Anders Elingfors, förvaltningschef på utbildningsförvaltningen.

Vaccinationen är konstadsfri och frivillig. Alla elever kommer att få en samtyckesblankett som vårdnadshavare ska skriva under, samt fylla i en hälsodeklaration innan vaccinering. Vaccineringen genomförs av en privat vaccinationsaktör, IDOC, som kommer till skolorna för att vaccinera en klass i taget.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>