Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Digital examensceremoni för över hundra studenter inom ingenjörsämnen

Digital examensceremoni för över hundra studenter inom ingenjörsämnen

Publicerat av: Redaktionen

Årets avslutningsceremonier vid Högskolan i Skövde blir inte som vanligt.

På Institutionen för ingenjörsvetenskap kommer studenterna istället att samlas för en digital högtid.

Digital examensceremoni för över hundra studenter inom ingenjörsämnen

My Andersson, avgångsstudent vid magisterprogrammet Intelligent Automation.

På torsdag 28 maj tar drygt 100 studenter examen vid de olika programmen på Institutionen för ingenjörsvetenskap. På grund av covid-19 har institutionen valt att samla studenter och lärare för en ceremoni på distans.

– Det är viktigt att uppmärksamma våra avgångsstudenter som har kämpat för det här, även om vi inte kan ha en ceremoni på plats, säger samordnaren Miranda Kedbäck, adjunkt i produktionsteknik.

Studenterna bjuds in till en digital ceremoni med tal, fanfar och andra festligheter. De som är friska och bor i närheten har också möjlighet att hämta ut en goodiebag med lite godsaker, för att skapa feststämning hemma framför datorskärmen.

– Det är jättebra att man fortfarande får fira. Kan man inte fira med varandra så är ju det här det bästa alternativet, säger My Andersson, avgångsstudent vid magisterprogrammet Intelligent Automation.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>