Datorspel hjälper årets nyskapare i Eslövs kommun att utveckla effektiva e-tjänster
Hem KOMMUNER Datorspel hjälper årets nyskapare i Eslövs kommun att utveckla effektiva e-tjänster

Datorspel hjälper årets nyskapare i Eslövs kommun att utveckla effektiva e-tjänster

Publicerat av: Redaktionen

Årets nyskapare i Eslövs kommun bygger digitala tjänster som sparar tid och förenklar för både kommuninvånarna och kommunens verksamheter.

Ann-Catrine Hellman hämtar inspiration genom samtal med människor omkring sig och genom att vara en vaken iakttagare – men också genom att spela datorspel.

– Att spela är ett fantastiskt sätt att bli problemlösare och hitta effektiva genvägar. Jag spelar kanske 16 timmar i veckan. Favoriten är World of Warcraft som är en typ av datorrollspel där man interagerar med ett stort antal spelare i en virtuell värld, berättar Ann-Catrine Hellman som får utmärkelsen Årets nyskapare 2021 bland Eslövs kommuns anställda.

Digitala lösningar är självklart

Ann-Catrine Hellman har jobbat i Eslövs kommun i 20 år. I sitt jobb på förvaltningen Barn och Utbildning upptäcker hon ofta möjligheter att förenkla och spara tid för både medborgarna och sin arbetsgivare genom att utveckla e-tjänster.

Datorspel hjälper årets nyskapare i Eslövs kommun att utveckla effektiva e-tjänster

Ann-Catrine Hellman belönas med utmärkelsen Årets nyskapare i Eslövs kommun 2021.

–Digitala tjänster blir alltmer efterfrågade och ses som självklart att kommunen ska erbjuda. Jag har bland annat byggt e-tjänster för bokning av tid för faderskap, rapport från kontaktperson och orosanmälan för kommunens utredningsenhet. Jag har också byggt tjänster för barnomsorgen. Enkla men tidsbesparande e-tjänster som beställning av inloggningsuppgifter, delad faktura och anmälan till 25-timmars förskola, berättar Ann-Catrine Hellman.

Stolt, glad och chockad

Hon berättar att hon blev ordentligt chockad och fullständigt paff över att utses till Årets nyskapare i Eslövs kommun 2021.

–Och glad och stolt så klart! Utmärkelsen är en stor ära och jag har inte riktigt tagit det till mig ännu. Jag är så rörd och tacksam att det är svårt att hitta ord. Detta ger mig extra motivation att fortsätta utveckla, förbättra och hitta lösningar för våra medborgares bästa.

Ann-Catrine Hellman framhåller att hon inte är ensam om att skapa digitala tjänster, utan hon samarbetar nära med olika kollegor och får mycket stöd och stort förtroende av sina chefer.

Alla anställda kan nominera kandidater

Alla anställda i Eslövs kommun kan nominera kandidater till Årets nyskapare. Vinnaren utses av kommunens ledningsgrupp.

Förutom äran och diplom består priset av 10 000 kronor till fortbildning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>