Vernissage för Malmö.nu – ungas bild av Malmö
Hem EFTER PLUGGET Vernissage för Malmö.nu – ungas bild av Malmö

Vernissage för Malmö.nu – ungas bild av Malmö

Publicerat av: Redaktionen

Malmö Stadsarkiv har i sommar tagit emot ungdomar i åldrarna 16–19 år som genom fotoprojektet Malmö.nu samtidsdokumenterat Malmö genom att fotografera, intervjua och observera.

På fredag den 6 augusti klockan 13.30–14.30 är det vernissage för projektet.

I projektet Malmö.nu lär sig ungdomarna att använda professionella kameror och att berätta visuellt. Ett unikt material om det samtida Malmö skapas för framtiden. Genom bilderna ger ungdomarna sina perspektiv på staden och sin samtid. Nu får allmänhet och media tillfälle att ta del av resultatet i en vernissage på Föreningsgatan 8. Efter vernissagen visas bilderna under ett par veckor i en utställning i fönster som MKB lånar ut, också på Föreningsgatan 8.

Vernissage för Malmö.nu – ungas bild av Malmö

Foto: Rim Fakhro

Malmö Stadsarkiv är hela Malmös arkiv och genom Ung i sommars projekt Malmö.nu får arkivet tillgång till nya perspektiv på staden för framtiden. Det finns en övervikt i arkiven på material som skapats av eller handlar om vuxna personer. I projektet samlar Malmö Stadsarkiv in bilder av Malmö ur ungdomars ögon och ger ett rikare och mer diversifierat kulturarv för framtiden.

Deltar på vernissagen gör, utöver de 15 ungdomarna,

Emelie Wieslander, enhetschef på Malmö Stadsarkiv

Cathrine Hellberg, handledare för Malmö.nu

Martina Leuku Rudander, handlare för Malmö.nu

När: Fredag 6 augusti klockan 13.30–14.30

Var: Föreningsgatan 8

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>