Hem NYHETER NA Förlag tar nästa steg tillsammans med Hypocampus

NA Förlag tar nästa steg tillsammans med Hypocampus

Publicerat av: Redaktionen

Efter en snabb och framgångsrik positionering på den svenska läromedelsmarknaden tar NA Förlag ytterligare ett steg och inleder nu sin digitalisering, förlagets största satsning sedan lanseringen 2014.

NA Förlag vill vara i framkant för pedagogiska genombrott och strävar efter att alltid kunna erbjuda kvalitativa produkter för varje elev och pedagog.

– Vi vill inspirera till ett lustfyllt lärande och pedagogiska genombrott. Genom att erbjuda visionsdrivna och forskningsbaserade produkter finns vi där pedagog och elev behöver oss, säger Johan Paulsson Förlagschef NA Förlag.

NA Förlag tar nästa steg tillsammans med Hypocampus

Digitaliseringen sker i nära samarbete med Hypocampus som utvecklat en digital läroplattform baserad på hjärnans förmåga till inlärning och minne. Läroplattformen utgår från den senaste forskningen inom maskininlärning och kognitiv psykologi genom samarbete med Umeå Universitet samt Linnéuniversitetet.

– Forskningen visar att eleven helt enkelt lär sig mer och kommer i större utsträckning ihåg kunskapen bättre genom användningen av dessa metoder, säger Hampus Ivert medgrundare och VD i Hypocampus.

Genom testbaserat lärande anpassas inlärningen utifrån användarens egen förmåga vilket har gett resultat för effektiviserad kunskapsinhämtning och aktivering av långtidsminnet. Något som gjort att läroplattformen fått stor etablering på de nationella läkarprogrammen. Nästa steg är att kunna erbjuda plattformen för fler, vilket har varit avgörande för samarbetet mellan NA Förlag och Hypocampus.

– Med stora pedagogiska vinningar är användningsområdet stort inom all skola och utbildning och vi är stolta över att ta nästa steg för ett effektivt, nytänkande och inspirerande lärande tillsammans med Hypocampus, säger Johan Paulsson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>