Hem NYHETER Almi Invest investerar i EdTech-bolaget Learnster

Almi Invest investerar i EdTech-bolaget Learnster

Publicerat av: Redaktionen

Almi Invest investerar i EdTech-bolaget Learnster, som utvecklar nästa generations lärplattform för företag som bedriver utbildning eller intern kompetensutveckling.

I emissionen deltar också Söderberg & Partners.

Almi Invest investerar i EdTech-bolaget Learnster

Learnsters lärplattform är byggd med den allra senaste tekniken och fungerar på alla typer av digitala enheter – allt från datorn till mobilen.

Pengarna ska användas till vidareutveckling av plattformen och till fortsatt marknadslansering.

Stockholmsbaserade Learnster erbjuder en molnbaserad lärplattform, där utbildningsledare kan designa och distribuera kurser och utbildningar i relevanta lärmiljöer. Learnster passar för såväl det lärarledda, fysiska klassrummet som för e-learningutbildningar och allt däremellan.

Lärplattformen innehåller ett användarvänligt designverktyg för att enkelt skapa utbildningar och kurser, men även funktionalitet för publicering av kurser, hantering av kursdeltagare och kursprogram, automatisering av bokningar och hantering av betalningar.

Plattformen är byggd med den allra senaste tekniken och är responsiv, vilket gör att den fungerar på alla typer av digitala enheter – allt från datorn till mobilen.

Detta möjliggör för deltagaren att lära sig på sina villkor och ta del av kursinnehållet – både före, under och efter utbildningen.

– Learnster underlättar det livslånga lärandet, något som blir allt viktigare i dagens arbetsliv, säger Jens Bäckbom, investment manager på Almi Invest. Plattformen är lika kraftfull för små utbildningsbolag som för storföretag och är helt anpassad till dagens och framtidens digitala klimat, vilket ger bolaget god potential att lyckas.

Trots att Learnsters lärplattform lanserades relativt nyligen på marknaden har den i upphandlingar redan visat sig vara mycket konkurrenskraftig mot större, etablerade system. På kundlistan står bland annat gymkedjan SATSELIXIA, som redan är igång och använder systemet till introduktionsutbildningar för sina 8 000 medarbetare.

– Vi är väldigt glada att ha fått in Almi Invest som investerare, säger Learnsters vd Mikael Larsson. Med deras kapital och kompetens ombord kan vi ytterligare öka takten i vår utveckling.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>