Hem EFTER PLUGGET Nackademin lanserar “Hyper Track” med en AI-robot som lärare

Nackademin lanserar “Hyper Track” med en AI-robot som lärare

Publicerat av: Redaktionen

Digitaliseringen driver upp tempot i samhället, vilket även märks på arbetsmarknaden.

Allt ska förkortas och göras snabbare. Nu tar utbildningsföretaget Nackademin fasta på den nya trenden och lanserar ett nytt komprimerat utbildningskoncept – där deras tvååriga utbildningar går att läsa på endast två månader.

eqlzhcberc8tmev3tycwDeltagaren styr själv när man studerar. Alla lektioner ges digitalt och är tillgängliga när som helst på dygnet. Man passar även på att testa en ny pedagogik som döpts till ”komprimering”.

  • -I dagens mediala samhälle finns knappt tid för repriser. I vårt nya koncept har du bara en chans att ta del av en lektion via Periscope – ingenting spelas in utan allt sänds live. Allt bildmaterial skickas ut via snapchat och raderas sedan. Varje lektion sammanfattas också på Twitter genom 140 tecken i linje med komprimerat lärande, säger Martina Lindgren, marknadschef på Nackademin.

Nackademin passar även på att testa ny teknologi i utbildningen. Istället för en vanlig lärare har man programmerat AI-roboten Robbie, som blir studenternas kontaktperson vid eventuella frågor.

– Vi vet att många av de frågor som dyker upp under en utbildning är av samma slag. Robbie kommer snabbt att lära sig svara på studenternas frågor. Det är möjligt att mer komplexa frågor samt möjligheter till diskussioner kommer att missas, men vi anser att Robbies tillgänglighet – 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan – kommer att väga upp detta, säger Martina Lindgren.

Tanken är att man ska kunna fortsätta jobba heltid och umgås med sin familj samtidigt som man går utbildningen. Dötid på dygnet – när man väntar på bussen, när det är reklam på TV eller när man står i kön till kassan på ICA – kan nu användas till effektivt och komprimerat lärande.

  • -Det är klart att vi kommer få frågor på hur man kan lära sig ett nytt yrke på endast två månader. Alla våra yrkesroller är ju avancerade och kräver både kunskap och erfarenhet. Vi kommer testa det nya konceptet under 6 månader och se hur det går, avslutar Martina Lindgren.

Fakta om Hyper Track:

  • -erbjuds på Nackademins samtliga 32 yrkeshögskoleutbildningar
  • -är gratis och körs digitalt på distans

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>