Lärande Grundskola Skapa i Huddinge fokuserar på Team utifrån Lärandemodellen
Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Lärande Grundskola Skapa i Huddinge fokuserar på Team utifrån Lärandemodellen

Lärande Grundskola Skapa i Huddinge fokuserar på Team utifrån Lärandemodellen

Publicerat av: Redaktionen

Linnea Bay undervisar på Lärande Grundskola Skapa i Huddinge.

Hon undervisar främst i matematik och engelska men även i svenska.

Vi hörde oss för med henne om vad det konkret betyder att eleverna arbetar teambaserat utifrån Lärandemodellen.

Hur jobbar ni i team på Lärande Grundskola Skapa?

-Våra elever arbetar i fasta lärpar. De får alltså en klasskamrat tilldelad till sig som de jobbar tillsammans med i sex veckor och därefter byter vi. Det innebär inte att de gör allt arbete tillsammans, men så fort de ska arbeta tillsammans med någon så gör de det med sitt lärpar.

Varför arbetar ni i team. Vad ger det för fördelar för eleven?

Lärande Grundskola Skapa i Huddinge fokuserar på Team utifrån Lärandemodellen

Linnea Bay

-Att arbeta tillsammans ger eleverna många fördelar. De blir vana att samarbeta med andra, de klarar oftast mer tillsammans än vad de hade kunnat på egen hand så man kan utmana eleverna mycket mer och det ger en samhörighet i klassen. Elever behöver få träna sig på att arbeta tillsammans med någon annan och det är något som inte kommer sig helt naturligt hos alla. De får möjlighet att känna att de behöver varandra för att kunna genomföra uppgiften, ett ömsesidigt beroende. Det ska inte vara enklast att göra uppgiften på egen hand, berättar Linnea.

Hur kan det gå till?

-I vår undervisning så skapar vi tillfällen där eleverna möts för att ha samtal och stötta varandra i lärandet. Eleverna behöver lära sig att komma överens och skapa tillsammans. Vi behöver alltså ha sociala mål som de tränar på, såsom att hälsa på varandra, hålla en behaglig ljudnivå, inte gå iväg från den man ska jobba med, bestämma vems lärplatta de ska använda och så vidare. Vi måste hjälpa, stötta och träna eleverna i detta, avslutar Linnea.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>