Hem NYHETER NOX föreläser om programmering och darknet för barnrättsorganisationen ECPAT

NOX föreläser om programmering och darknet för barnrättsorganisationen ECPAT

Publicerat av: Redaktionen

NOX koncept GoTech, som syftar till att att höja teknisk grundförståelse i samhället, har fått förtroende att föreläsa för barnrättsorganisationen ECPAT.

ECPAT är en internationell organisation som arbetar mot sexuell exploatering av barn genom bland annat opinionsbildning, påverkansarbete och kunskapsdelning.

NOX föreläser om programmering och darknet för barnrättsorganisationen ECPAT 3

Under det senaste årtiondet har den tekniska utvecklingen, internet och darknet bidragit till att barnpornografibrott till stor del flyttat ut till den virtuella världen där nationsgränser och fysisk spridning inte längre är faktorer som bromsar brottsligheten.

Genom att skapa sig en grundförståelse i hur teknik fungerar kan man få en tydligare bild av de styrkor och svagheter som dessa digitala verktyg har.

”Livet på nätet är en naturlig del av barns uppväxt där mycket positivt händer men, precis som i livet utanför nätet, förekommer även övergrepp.”

För att arbeta mot den brottsligheten är det viktigt att vi på ECPAT – oavsett vilken roll vi har här – har uppdaterad kunskap om internet och it-säkerhet. Genom NOX har vi fått en djupare förståelse som vi på olika sätt kommer ha användning av i vårt arbete mot sexuell exploatering av barn” – Anna Karin Hildingson Boqvist, Generalsekreterare på ECPAT.

Under två tillfällen träffar NOX alla anställda på ECPAT för att prata om cybersäkerhet, kryptering, darknet samt testa på att programmera med Python, med målsättning att öka organisationens förståelse för teknik.

“Yrken och branscher förändras på grund av den tekniska utvecklingen, och så även vilka verktyg kriminella använder för att begå brottsliga handlingar. Därför blir teknisk grundförståelse ett kunskapskapital som vi alla behöver. För oss är det en självklarhet att bidra med vår kunskap för att hjälpa organisationer så som ECPAT” – Maria Hjorth, föreläsare och IT-ansvarig på NOX Consulting.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>