Hem NYHETER Nackademin startar ny intensivutbildning till testautomatiserare

Nackademin startar ny intensivutbildning till testautomatiserare

Publicerat av: Redaktionen

Yrkeshögskolan Nackademin i Stockholm lanserar i veckan en ny utbildning inom IT – en intensivutbildning till testautomatiserare, med start hösten 2019.

Intensivutbildningen innebär startskottet för ett nytt utbildningskoncept på Nackademin, som riktar sig till redan yrkesverksamma personer inom olika branscher.

Satsningen på den nya intensivutbildningen Testautomatiserare är en del av ett nytt utbildningskoncept för Nackademin. Det nya konceptet riktar sig till redan yrkesverksamma personer i olika branscher, som vill vidareutbilda sig i syfte att öka sin attraktivitet på arbetsmarknaden. Nackademins intensivutbildningar och kurser inom det nya utbildningskonceptet är framtagna och utformade utifrån kompetensbehov som finns i olika branscher.

Nackademin startar ny intensivutbildning till testautomatiserare 2

I höst startar Nackademins nya intensivutbuildning till testautomatiserare

– Nackademin fångar tidigt upp signaler på kommande kompetensbrist och har stor kunskap i exakt vad man behöver addera till exempel hos en utvecklare för att denne också ska bli testautomatiserare. På så sätt kan Nackademin i ännu större omfattning och på ettmycket snabbare sätt bidra med att kompetensförsörja olika branscher. säger Jens Grönlund, affärsutvecklingschef på Nackademin.

En stor fördel med det nya utbildningskonceptet är att företag kan satsa på att vidareutbilda sina egna anställda, i stället för att enbart rekrytera nya medarbetare.

– Vi vet att företag också är angelägna att få behålla sina medarbetare istället för att hela tiden rekrytera in nya. Denna utbildningsform riktar sig till just denna målgrupp, menar Jens Grönlund.

Intensivutbildningen Testautomatiserare vänder sig till personer som arbetar som testare eller utvecklare. Den som läser utbildningen kan räkna med att tillgodogöra sig en spetskompetens som är högt efterfrågad av IT-branschen – och därmed öka sin attraktivitet på arbetsmarknaden.

– Behovet är stort och det finns i nuläget inte tillräckligt många testautomatiserare för att tillsätta alla lediga tjänster. Rekryterare hör ofta av sig till mig med jobberbjudande – och då har de enbart sett min profil på LinkedIn, understrykerRafael Silva, som är testautomatiserare och ansvarig utbildare på intensivutbildningen.

Nackademins nya utbildningskoncept kommer under hösten 2019 att fortsätta utvecklas, och liknande intensivutbildningar ligger just nu på planeringsbordet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>