Svenskarnas framgångsrika IT-utbildningskoncept Beetroot Academy hittar hem till Sverige

Beetroot Academy lanserar 17:e augusti, för första gången i Sverige, IT-kurser inom frontend-utveckling, Python, IT-projektledning och UI/UX-design.

Svenskarnas framgångsrika IT-utbildningskoncept Beetroot Academy hittar hem till Sverige 1
Studenter från Beetroot Academy

Efter att ha utbildat mer än 3000 IT-talanger i Ukraina där ungefär 70% har fått jobb inom 6 månader efter examen, samt att ha genomfört ett pilotprojekt tillsammans med Pink Programming i Malmö, ska denna nysatsning hjälpa svenskar att ställa om sin kompetens på arbetsmarknaden.

Beetroot Academy arbetar utifrån att skapa praktiska färdigheter, med kurser framtagna i samarbete med aktiva yrkesutövare och Stockholms IT-företag.

“Om 5 år har vi utbildat tiotusentals personer både i Sverige och andra nya marknader. Vi fortsätter ha örat mot marken och fötterna på jorden och levererar den utbildning och kompetens till studenterna som företagen efterfrågar,” säger Oskar Wahlbäck, Head of Global Operations.

“Att så pass många kommer i arbete efter avslutat utbildning är ett bevis på att det fungerar. Mycket tack vare att utbildningen kombinerar lärande offline och online, och inbegriper riktiga projekt.”

Samtliga kurser startar 17:e augusti 2020 och är 4 månader långa.