Ny digital kurs om det svenska hyressättningssystemet

SABO är en av branschens största utbildningsaktörer och lärande med digitalt stöd är en viktig del i att utveckla utbildningsverksamheten.

Anette Tredal, chef för enheten Utbildning & Konferens på SABO

Målet med den nya kursen är att ge kunskap om hur det svenska hyressättningssystemet ser ut i dag.

– Att utveckla utbildningar digitalt har länge varit ett mål för oss på SABO och vi ser digitala kurser som ett bra sätt för fler att kunna ta del av den kunskap SABO har, berättar Anette Tredal, utbildnings- och konferenschef på SABO.

Varje år genomför SABO över 300 utbildningstillfällen, specifikt anpassade för branschen och allmännyttan. Man kan välja mellan aktuella utbildningar, kunskapsdagar, nätverksträffar, seminarier, studieresor och konferenser.

– Digitaliseringen påverkar det mesta i samhället generellt och det gäller även lärandet. Vi testar olika metoder och arbetssätt som utvärderas i slutet av året för att då kunna bestämma hur vi vill jobba strategiskt framåt, säger Fredrik Bauer, som projektleder SABOs digitala utbildningar.

– Vi har valt att ta fram öppna digitala kurser där det mesta är gratis för alla att använda. Dels är det ett smidigt sätt att ta till sig kunskap i ett digitaliserat land med stora geografiska avstånd och dels är det ett pedagogiskt sätt att sprida kunskap, säger Anette Tredal.