Hem TEKNIK Nu blickar vi framåt – höstens skolutbud!

Nu blickar vi framåt – höstens skolutbud!

Publicerat av: Redaktionen

Har du hört… att expectrum kan bli ditt klassrum?

Är du mer taggad än någonsin på att komma igång med programmering, eller fördjupa dig i ämnet teknik både teoretiskt och praktiskt?

Nu blickar vi framåt - höstens skolutbud!

Då ska du läsa om våra hösterbjudanden för dig som lärare!

Teknikpilot: Vi har plats för dig! Som teknikpilot använder du expectrum och vårt material som ditt klassrum. Kom till oss och håll egna skolbesök med din/skolans klasser efter fortbildning hos oss.

En unik chans att ta din teknikundervisning och dina kunskaper till nästa nivå! Anmäl dig till vår uppstartsträff här och få mer information. Du som redan är Teknikpilot, anmäl dig här till den utbildning du är intresserad av så du kan hålla i ännu ett tema!

Programmeringskurs: Efter denna kurs om fyra tillfällen kan du enkelt komma igång  med programmering i ditt klassrum. I kursen lär du dig grunderna inom programmering och får praktiska tips så du enkelt kan fortsätta med dina elever! Mer information och bokning hittar du här.

Skolbesök: Kom till oss på våra uppskattade skolbesök! Under besöket får eleverna arbeta praktiskt och uppleva teknik på ett konkret, lekfullt och inspirerande sätt. Elevernas tekniska självförtroende stärks och de brukar gå härifrån med nya upplevelser, insikter och ett stort leende på läpparna. En nyhet för i höst är vårt nya skolbesök “SPIKE programmering åk 4-6”. Läs mer om alla våra skolbesök och skicka er bokningsförfrågan här.

Handledargrupp och lärarnätverk, i ämnet teknik, lärare F-9: Vill du få tips på vad du kan göra i klassrummet under tekniklektionerna och få inspiration i ämnet? Här utvecklar vi tillsammans vår kompetens inom teknikämnet, nyheter och teori varvas med praktiska övningar och spännande studiebesök. Vi träffas fyra tillfällen per termin. Mer information och bokning hittar du här.

Utlåningsmaterial: Vill du låna teknikmaterial till ditt klassrum? Vi har klassuppsättningar av bland annat legomaterial som kan programmeras och små robotar som gärna flyttar in i ditt klassrum. Mer information och bokning hittar du här.

NTA: Anmälan till höstens NTA-lådor och utbildningar är nu öppen, bokningen är öppen fram till och med den 18 juni så se till att redan nu boka det tema du planerar att använda i höst! Mer information och bokning hittar du här.

NTA-nyhet! “Smartare produkter” är ett nytt tema med fokus på förmågorna i teknik. Det passar åk 4-6 men även åk 7-9. I temat analyserar eleverna produkter som innehåller digital teknik och undersöker hur denna teknik påverkar och förändrar vårt samhälle och vardagsliv. Programmering av Micro:bit ingår i temat.

SAVE THE DATE! Vi har ett spännande lärarhack på gång den 15 oktober i samverkan med Kodcentrum. Det kommer vara en em/kväll full av inspiration och prova-på-aktiviteter för lärare i grundskolan kring programmering, problemlösning och digitalt skapande. Lägg in det i kalendern redan nu, mer information kommer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>