Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Digital start på höstterminen vid Malmö universitet

Digital start på höstterminen vid Malmö universitet

Publicerat av: Redaktionen

Starten på höstterminen vid Malmö universitet kommer att ske digitalt.

Även större delen av undervisningen fortsätter att bedrivas digitalt fram till den 8 november, enligt ett nytt rektorsbeslut.

Dock kan undantag göras för vissa moment på kurser och program.

Undantag från beslutet kan ges för undervisning och examinerande moment som kräver fysisk närvaro och som bedöms som nödvändiga för att säkra kvaliteteten.

Digital start på höstterminen vid Malmö universitet

Vilka undantag som kommer att göras meddelas i juni.

– Beslutet har fattats för att säkerställa kvalitet och underlätta planeringen inför hösten för såväl lärare, studenter som övriga medarbetare. Malmö universitets ledning följer myndigheternas rekommendationer noga och kan komma att ompröva beslutet om rekommendationerna ändras.

Men vi vill nu ge ett så tydligt besked som möjligt till både studenter och medarbetare, säger Kerstin Tham, rektor.

Det var i mars som universitetet övergick till att undervisa, forska och examinera på distans för att bidra till minskad smittspridning och samtidigt fortsätta bedriva verksamhet. Sedan dess har medarbetarna jobbat intensivt med den snabba omställningen. Även studenterna har på kort tid fått vänja sig vid en annorlunda studietillvaro. Universitetsledningen säkerställer nu att omställningen fortsatt sker med bibehållen kvalitet.

En universitetsgemensam planering för det pedagogiska utvecklingsarbetet kring digitala verktyg och för hur stödet till universitetslärarna kan stärkas inför höstterminens start, ska vara klar senast den 22 juni.

– Vi kommer också att se till att studenter får ett gott stöd i den digitala omställningen och en god studie- och arbetsmiljö. Nu är det viktigt att både medarbetare och studenter får en välförtjänt ledighet efter vårterminens omfattande arbetsinsatser. Vi välkomnar alla, såväl medarbetare som studenter, till Malmö universitet till hösten, säger Kerstin Tham.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>