Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Snabb kompetensutveckling inom IT-branschen

Snabb kompetensutveckling inom IT-branschen

Publicerat av: Redaktionen

I år har yrkeshögskolan lanserat ett nytt koncept som innebär kompetensutveckling på ett snabbt och flexibelt sätt.

Vi på TUC tror på livslångt lärande och är stolta över att i premiären ha beviljats hela sju stycken korta flexibla kurser inom olika områden.

Snabb kompetensutveckling inom IT-branschen

Kurserna riktar sig till yrkesverksamma personer som vill förnya sin kompetens eller utvecklas i redan befintlig roll. Utbudet svarar som vanligt mot efterfrågan på arbetsmarknaden för att tillgodose kompetens- eller rekryteringsbehov.

IT-säkerhet är en av de kurser vi fått beviljad och den riktar sig till personer som har tidigare yrkeserfarenhet inom IT eller datainsamling. Behovet av kompetensen är stort på nationell nivå och finns i alla led, från det lilla bolaget till den stora myndigheten.

Kursen ger kunskapspåfyllnad för att arbeta förebyggande och förhindra att säkerhetsincidenter inträffar och ger den kunskap som behövs för att kunna arbeta med att förbättra och utveckla företags IT-säkerhet.
Nätkriminalitet, intrångsförsök och IT-brott ökar hela tiden och det kommer ständigt nya metoder för att komma åt känsliga uppgifter eller annan användbar information. Det tar idag lång tid för företag och organisationer att åtgärda och röja de säkerhetshot och incidenter som inträffar. Därför är den här kunskapen både behövlig och starkt eftertraktad.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>