Hem TEKNIK Fitbit lanserar Fitbit Alta – aktivitetsarmbandet för den modemedvetna motionären

Fitbit lanserar Fitbit Alta – aktivitetsarmbandet för den modemedvetna motionären

Publicerat av: Redaktionen

Nya Fitbit Alta är accessoaren för den som på ett moderiktigt sätt vill hålla koll på sin hälsa och träning. Den lanseras med flera utbytbara tillbehör för att passa användarens personliga stil och ett antal nya fitnessfunktioner som underlättar för daglig aktivitetsmätning. Bland annat finns en inbyggd notisfunktion som påminner om att det är dags att röra på sig.Fitbit-Alta

Fitbit, marknadsledande inom ”Connected health & fitness”, lanserar nu Fitbit Alta™ – ett nätt aktivitetsarmband som kan anpassas till din personliga stil. Aktivitetsarmbandet är utrustat med flera nya funktioner som mäter din aktivitet samtidigt som den motiverar dig till regelbunden rörelse.

Fitbit Alta har en ram i matt polerat rostfritt stål och ett flertal stilfulla utbytbara armband i olika färger och förstklassiga material. Förutom att automatiskt följa din dagliga aktivitet, motion och sömn, är den utrustad med Reminders to Move – en påminnelsefunktion om att det är dags att röra på dig om du suttit stilla för länge. Samtidigt ger den feedback på dina framsteg och håller dig uppdaterad med smarta notiser, allt presenterat på en vibrerande, smal display.

Fitbit Alta finns tillgänglig för förköp online redan idag men kommer till butik i Sverige i april. Den blir ännu ett tillskott för Fitbit som nyligen lanserade den prisbelönade smarta träningsklockan Fitbit Blaze.

– Fitbit Alta kommer att få folk att höja på ögonbrynen eftersom det är vår mest moderiktiga aktivitetsmätare hittills. Den attraktiva, mångsidiga designen av denna aktivitetsmätare passar på ett smidigt sätt in i vardagen – från gymmet till kontoret vidare till utekvällen”, säger James Park, VD och grundare av Fitbit.

– Alta har de dagliga aktivitetsfunktionerna som utmärker Fitbit, tillsammans med innovativa och specialbyggda funktioner som motiverar användaren att göra mer. Tillsammans med vårt stora, engagerade globala sociala nätverk, är Alta en spännande produkt för vanliga användare som är ute efter ett enkelt sätt att hålla sig motiverade och uppkopplade, utan att kompromissa med sin personliga stil.

Mer motivation att nå dina mål
Fitbit Alta levererar all viktig träningsgata till din handled tillsammans med nya funktioner som är utformade för att göra träningen lättare och höja motivationen:

 • Reminders to Moveen påminnelsenotis om att du ska röra på dig och som hjälper dig att hålla dig aktiv och minska ditt stillasittande. Forskning visar att din ämnesomsättning går ner efter långvarigt sittande[1] vilket är associerat med en ökad risk för diabetes och hjärt-kärlsjukdomar[2]. Att röra på sig några minuter varje timme kan hjälpa dig att hålla uppe din ämnesomsättning och bidra till att minska de negativa effekterna av för mycket stillasittande[3]. Med hjälp av korta, positiva uppmaningar, kommer Fitbit Alta uppmuntra dig att anta små delmål om 250 steg varje timme (ca 2-3 minuters promenad), och gratulera dig när du uppnår målet . Dessa notiser kan enkelt anpassas till ditt vardagsliv och ställas in på ”Stör ej ” så att du bara får påminnelser när önskar.
 • Smart Track™ – träningsigenkänning som automatiskt känner av och mäter din sammanhängande aktiva rörelse och ger dig feedback för att hjälpa dig nå veckans träningsmål. Funktionen mäter och lagrar olika aktiviteter såsom promenader, löpning, cykling och cross training, men också vanliga träningsformer i grupp (exempelvis dansklasser eller kick-boxing) och populära sporter (exempelvis basket, fotboll eller tennis).
 • Veckobaserade träningsmål i Fitbit®-appen uppmuntrar dig att hitta och hålla kvar vid en konsekvent träningsrutin som fungerar just för dig. Dessa veckomål gör att du dagligen på ett enkelt sätt kan planera och följa upp din träning för veckan. Du kan välja ditt träningsmål, antal motionsdagar och SmartTrack-aktiviteter du vill räkna med för att uppnå dina mål.
 • All-day activity och automatisk sömnmätning ger dig grundläggande data i realtid för att kunna följa dina framsteg och upprätthålla motivationen för att nå dina mål. Se din stegräkning, sträcka, kaloriförbrukning, aktiva minuter och klockan på den lättlästa OLED touch-displayen. Fitbit-appen visar hur länge och hur bra du sover och via den kan du även få en mjuk väckning genom det vibrerande alarmet.

Mångsidig för att passa din stil
Med Fitbit Alta kan du enkelt anpassa din aktivitetsmätare och skapa en perfekt accessoar för alla tillfällen – dag som natt:

 • En elegant och anpassningsbar design med en ram i matt polerat rostfritt stål och lätt utbytbara delar som gör att du kan bära Fitbit Alta som favoritaccessoar på jobbet och sedan snabbt byta ut ditt armband anpassat för ett träningspass. Fitbit Alta finns tillgänglig i silverfärgat rostfritt stål vid lanseringen, och kommer också inom kort i guldfärgat rostfritt stål.
 • Snygga utbytbara armband designade i förstklassiga material, inklusive klassiska träningsarmband, mjuka läderarmband i finaste skinn med en naturligt vacker yta och ett exklusivt handpolerat silverarmband. Samtliga framtagna för att du ska känna dig bekväm under hela dagen och möjlighet att hitta din personliga look.
 • Lättläst, elegant OLED touch-display visar aktivitetsdata och klockslag och kan enkelt göras personlig genom olika valbara gränssnitt. Touch-displayen ger dig snabb och lättillgänglig information om din dagliga träning samt påminnelser.
 • Tory Burch för Fitbit Alta är en uppföljning på det tidigare framgångsrika samarbetet mellan den amerikanska modedesignern Tory Burch och Fitbit, med tillbehör som förvandlar din Fitbit Flex® till en chic accessoar. Inom kort kommer Fitbit och Tory Burch att presentera nya designs till Fitbit Alta, vilket gör det möjligt att på ett unikt sätt personifiera aktivitetsmätaren.

Så är du maximalt uppkopplad med Fitbit Alta
Fitbit Alta är designad så att du ska kunna leva ditt dagliga liv utan störande inslag och samtidigt motivera dig så att du får ut det bästa av varje dag.

 • Håll dig uppkopplad och få viktiga meddelanden. Genom Bluetooth® Smarts uppkoppling levererar Fitbit Alta samtal -, text- och kalendermeddelanden direkt till din handled när telefonen är i närheten, genom meddelande på skärmen och med en mild vibrationssignal.
 • Lång batteritid, upp till 5 dagar på en enda laddning. Du kan spåra dina aktiviteter hela dagen och sömnen på natten utan att riskera att förlora ett enda steg.
 • Kompatibel med mer än 200 Android-, iOS-, Windows- mobilenheter och datorer, så att du kan komma åt din träningsdata och dina motivationsfunktioner för att sätta upp dina mål och utmana vänner, familj eller kollegor.

Pris och tillgänglighet
Fitbit Alta finns från och med nu tillgänglig för förköp på Fitbit.com för 139,95 euro och kommer ut i butik i april 2016.

Vid lanseringen finns Fitbit Altas armband tillgängligt i färgerna svart, blå, turkos eller plommonlila, alla med en ram i matt polerat rostfritt stål runt urtavlan. En blank guldfärgad ram kommer också som alternativ inom kort.

Följande accessoarer finns tillgängliga vid lanseringen:

 • Klassiska sportarmband i färgerna svart, blå, turkos eller plommonlila: 29,99 euro
 • Luxe mjuka premiumarmband i finaste läder i nyanserna grafit (ljusgrå) samt ljusrosa: 69,99 euro. (Kamelfärgad variant kommer inom kort)
 • Luxe handpolerat armband i matt rostfritt stål: 99,99 euro. (lanseras till sommaren) Armband i blank guldmetall kommer senare i år.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>